„Deja îi este greu să meargă și să vorbească”. Șaakașvili este în greva foamei de peste 10 zile, deși suferă de o boală gravă
Full Article 2 minutes read

„Deja îi este greu să meargă și să vorbească”. Șaakașvili este în greva foamei de peste 10 zile, deși suferă de o boală gravă

Ex-președintele Georgiei, Mihail Saakașvili, care a fost plasat în închisoare după reîntoarcerea în țară, este în greva foamei de peste 10 zile. Medicul său susține că politicianul trebuie spitalizat de urgență, întrucât suferă de o afecțiune gravă a sîngelui și și-ar putea pierde viața, informează portalul jam-news.net.

Medicul lui Saakașvili, Nikoloz Kipșidze, a declarat că politicianul, care suferă de talasemie (o afecțiune a sângelui care provoacă anemie gravă), a refuzat să consume până și miere sau suc și acceptă doar apă. Medicul susține că Saakașvili trebuie spitalizat de urgență.

„Este în greva foamei de 10 zile, însă eu cred că, de fapt, sunt deja 14-15 zile. Nu știu cum a ajuns în Georgia, însă mi-a spus că nu a mâncat nimic pe drum și la Batumi, la fel, nu a avut mâncare”, a menționat medicul lui Saakașvili.

În premieră, medicul personal al politicianului a anunțat că Saakașvili suferă de talasemie: „Nu am vorbit niciodată în public despre acest subiect, însă astăzi mi s-a oferit permisiunea. Pentru persoanele care suferă de această boală este inadmisibilă înfometarea, pentru că poate provoca schimbări ireversibile. Deja îi este greu să meargă și să vorbească. Dacă situația va continua în acest mod, nu va rămâne în viață”.

***

Saakașvili a fost plasat în arest pe 1 octombrie, la Tbilisi, după ce a revenit în Georgia pentru prima oară în ultimii 8 ani. Pe numele acestuia sunt deschise mai multe dosare penale. În unul dintre acestea, fostul președinte a fost condamnat la 6 ani de închisoare. După arestare, Saakașvili a fost transportat în închisoarea din Rustavi. Politicianul a declarat că nu va înceta greva foamei până când nu va fi eliberat atât el, cât și câțiva dintre susținătorii săi. Saakașvili a refuzat ajutorul medical.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: