Din 1 aprilie începe înscrierea copiilor în clasa I pentru următorul an de studii
Full Article 2 minutes read

Din 1 aprilie începe înscrierea copiilor în clasa I pentru următorul an de studii

Din 1 aprilie 2022, părinții pot depune actele pentru înscrierea copiilor în clasa I, care în mod tradițional, se va desfășura în două etape. Anunțul a fost publicat de Ministerul Educației și Cercetării pe 31 martie.

Prima etapă va fi organizată în perioada 1 aprilie – 13 iunie. În această perioadă părinții copiilor care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar din districtul școlar corespunzător instituției de învățământ vor depune cererea și actele necesare.

După prima etapă, rezultatele înscrierii copiilor în clasa I vor fi afișate la 13 iunie. De asemenea, pe site-ul instituțiilor de învățământ și al organului local de specialitate în domeniul învățământului va fi prezentat numărul de locuri rămase libere după depunerea actelor în prima etapă.

A doua etapă va fi organizată în perioada 14 iunie – 29 august. În această perioada vor fi înscriși copiii, care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar și nu au reușit să fie înscriși în prima etapă, iar pe locurile rămase libere, copiii din alte districte școlare.

Lista finală a copiilor înscriși în clasa I va fi afișată public la 30 august 2022.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: