Directoarea „Joc” a fost suspendată din funcție, după ce 4 dansatori s-au încins „în horă cu Șor” în Rusia
Full Article 2 minutes read

Directoarea „Joc” a fost suspendată din funcție, după ce 4 dansatori s-au încins „în horă cu Șor” în Rusia

Directoarea „Joc”, Aliona Strîmbeanu, a fost suspendată din funcție după ce mai mulți membri ai baletului național s-au prins în horă cu fugarul Ilan Șor, în Rusia. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către șefa de marketing a ansamblului, Maria Andriuță.

Sursa a menționat că decizia de suspendare are loc în urma anchetei inițiată de Ministerul Culturii pe acest caz.

Recent, mai mulți dansatori ai ansamblului „Joc” s-au prins în horă la un forum economic de la Sankt Petersburg cu Ilan Șor, bașcana Evghenia Guțul, președintele Adunării Populare a Găgăuziei Dmitrii Constantinov, deputata Irina Lozovan care a părăsit Partidul Socialiștilor și a aderat la Partidul „Renaștere”, inclusiv lidera Partidului Renaștere Natalia Parasca. Imaginile au fost distribuite de Ilan Șor pe Telegram. Detalii AICI.

Ministrul Culturii Sergiu Prodan a declarat că instituția va porni o anchetă. Prodan a numit situația „gravă”. Potrivit acestuia, s-a încălcat și legislația și bunul simț. „Bineînțeles vor fi luate măsuri”, a comunicat oficialul moldovean.

Iar președintele Parlamentului Igor Grosu a declarat că îi pare rău de prestația membrilor ansamblului „Joc” în Rusia, acolo unde s-au prins în horă inclusiv cu politicianul fugar Ilan Șor. „Trebuie mai mult discernământ și mândrie”, a menționat oficialul moldovean. Grosu crede că membrii ansamblului au înțeles din start unde merg și pentru cine vor evolua. „Poți să construiești imaginea toată viața și e de ajuns un eveniment de acesta prostesc și ai șters tot”, a adăugat președintele Parlamentului. Detalii AICI.

Ulterior, reprezentanții Joc au declarat că patru dansatori ai ansamblului au fost în Rusia. Cu toate acestea, în adresa ansamblului nu a parvenit nici o solicitare de a delega membri ai colectivului „la vreo prestație artistică în Federația Rusă”. Dansatorii vizați, în perioada respectivă, au fost în concediu din cont propriu. Din această cauză, conducerea ansamblului a evidențiat că „Joc nu a participat la evenimentul din Sankt-Petersburg” și a solicitat să nu îi fie „ponegrită imaginea și numele”. În caz contrar, a menționat ansamblul, Joc „își rezervă dreptul de a apela la instanțele de judecată”. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: