(DOC) Alla Dolință renunță la mandatul de deputat și se retrage din PSRM. De vină e războiul din Ucraina
Full Article 2 minutes read

(DOC) Alla Dolință renunță la mandatul de deputat și se retrage din PSRM. De vină e războiul din Ucraina

Deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) Alla Dolință a decis să renunțe la mandat. Proiectul de hotărâre a fost publicat pe site-ul Legislativului. Potrivit cererii sale de demisie, Dolință părăsește și Partidul Socialiștilor (PSRM), iar motivul este dezacordul cu politica formațiunii față de războiul din Ucraina.

Potrivit cererii sale de demisie, Alla Dolință nu este de acord cu politica PSRM în ceea ce privește „retorica” formațiunii față de războiul din Ucraina.

Mai mult de 4,5 luni într-un stat vecin, Ucraina, care este în esență casa mea, doarece părinții mei s-au născut acolo, este un război. Îmi este greu să văd durerea, lacrimile, necazurile și distrugerea pe care le aduce, îmi este foarte greu să accept aceste evenimente. În legătură cu aceste împrejurări, am decis să renunț la mandatul de deputat, precum și să mă retrag din Partidul Socialiștilor, deoarece nu sunt de acord și nu nu susțin metodele, conceptul și retorica atât a conducerii, cât și a partidului ca întreg”, se arată în cererea de demisie a Allei Dolință.

NM a solicitat un comentariu din partea PSRM cu privire la reproșurile aduse de Alla Dolință partidului.

(DOC) Alla Dolință renunță la mandatul de deputat și se retrage din PSRM. De vină e războiul din Ucraina

Potrivit profilului realizat de RISE Moldova, Alla Dolință, dar și soțul ei, Igor Dolință, nu sunt simpli membri ai PSRM, dar și unii dintre cei mai importanți finanțatori ai formațiunii. Spre exemplu, la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 ei au finanțat campania electorală cu peste jumătate de milion de lei, în condițiile în care venitul declarat al familiei pentru anul 2014 a fost mai mic de 180.000 de lei. În schimb s-a ales cu un fotoliu de deputat, pe care a reușit să-l păstreze și după scrutinul parlamentar din februarie 2019. Își păstrează fotoliul de deputat și după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, candidând pe lista Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.

Totodată, sediul central al socialiștilor din Chișinău a fost deținut de familia Dolință prin intermediul unei companii. Ulterior, compania a fost cedată unui off-shore din Cipru, interesele căruia au fost reprezentate tot de familia Allei Dolință.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: