Dodon: Din 1 iunie s-ar putea redeschide toate piețele, centrele comerciale, restaurantele și sălile de sport
Full Article 2 minutes read

Dodon: Din 1 iunie s-ar putea redeschide toate piețele, centrele comerciale, restaurantele și sălile de sport

Din 1 iunie ar putea fi redeschise toate piețele, centrele comerciale, sălile de fitness, restaurantele și cafenelele. De asemenea, ar putea fi reluat transportul regulat de pasageri, inclusiv cursele aviatice. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon în dimineața de 25 mai.

Șeful statului a precizat că săptămâna 18-24 mai s-a înregistrat o dinamică pozitivă în ceea ce privește evoluția pandemiei de COVID-19. Numărul de cazuri noi a scăzut cu 8,9%, rata deceselor a scăzut cu 7%, iar numărul celor vindecați a crescut de 2,9 ori. De asemenea, rata de contagiozitate ar fi scăzut de la 3,17 la începutul lui aprilie – la 0,89 săptămâna trecută.

„Avem o dinamică și o gestionare a situației, în opinia specialiștilor, care ne permite să mergem la o nouă etapă de scoatere a restricțiilor. Vom propune ca din 1 iunie să fie scoase restricțiile pentru actvitatea piețelor din municipiile Chișinău și Bălți, centrele comerciale, să deschidem HoReCa, să deschidem transportul internațional de pasageri și să permitem reluarea activității sălilor fitness, de sport și alte tipuri de activități”, a explicat Dodon.

Igor Dodon a menționat că, practic, vor rămâne în vigoare doar restricțiile privind activitatea școlilor și a grădinițelor, precum și adunările cu un număr de participanți mai mare de 50 de persoane.

Propunerile vor fi înaintate Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, care urmează să ia o decizie finală. Aceasta se va întruni în ședință în după amiaza zilei de astăzi.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: