Dodon: „Încă un candidat la funcția de prim-ministru primește 0 voturi”
Full Article 2 minutes read

Dodon: „Încă un candidat la funcția de prim-ministru primește 0 voturi”

Președintele Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon a venit cu o primă reacție după ce speakerul parlamentului Zinaida Grecianîi a constatat lipsă de cvorum și premierul desemnat Igor Grosu nu a putut să-și prezinte echipa și programul de guvernare.

„Astăzi, în parlament, am văzut încă un caz în cei 30 de ani de independență (al doilea în acest an) când un candidat la funcția de prim-ministru primește zero voturi, la fel cum acum circa o lună în urmă a primit candidatul Gavrilița (ambii susținători apropiați și conducători ai partidului președintelui Maia Sandu. Deputații nici măcar nu au vrut să asculte programul guvernului Grosu și au boicotat ședința parlamentului”, a scris Dodon pe Telegram.

Liderul PSRM a dat vina pe președinta țării pentru situația creată.

„Toate acestea se întâmplă din vina președintelui Maia Sandu, care din aroganță nu vrea să se așeze la masa de negocieri și să găsească o ieșire din această criză complicată politică și constituțională. După cum înțelegem, Maia Sandu intenționează să ceară Curții Constituționale dreptul la dizolvarea parlamentului și asta în pofida normelor constituționale și a recomandărilor Comisiei de la Veneția despre faptul că nu poate fi dizolvat parlamentului în care există o majoritate gata să voteze pentru învestirea unui noi guvern”, a mai spus socialistul.

***

Ședința plenară a parlamentului a fost suspendată timp de o oră, după ce mai multe fracțiuni au părăsit sala de ședințe, iar speakerul Zinaida Grecianîi a constatat lipsă de covrum. Premierul desemnat Igor Grosu nu putut să-și prezinte echipa și programul de guvernare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: