Doi copii din Cantemir au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon
Full Article 2 minutes read

Doi copii din Cantemir au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Doi minori din localitatea Gotești, raionul Cantemir s-au intoxicat cu monoxid de carbon, după ce în locuința în care se aflau copii a fost utilizată o sobă defectă.

Cazul a avut loc pe 16 martie într-o casă de locuit din localitate. Potrivit oamenilor legii, o fată în vârstă de 8 ani, dar și un băiat în vârstă de 17 ani au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au acuzat simptome de intoxicație cu monoxid de carbon.

La fața locului a intervenit o ambulanță a serviciului medical, care a preluat minorii la spitalul raionului Cantemir.

La moment viața băiatului și a fetei nu sunt în pericol, fiind de gravitate medie. Primele cercetări la fața locului efectuate de pompieri au stabilit că soba care a fost utilizată în locuință avea fisuri și cel mai probabil copiii s-au intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la aceasta.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă repetat populația să respecte cu strictețe regulile de exploatare a sobelor și a instalațiilor de încălzit locuințele.

Oamenii sunt rugați să stingă pe timpul nopții focul din sobă și să aerisească bine încăperile. În  cazul în care acestea  au fisuri să le înlăture și doar după reparația sobelor să reia exploatarea.

Conform datelor IGSU de la începutul anului 2021 peste 40 de persoane, inclusiv 11 minori au primit intoxicații cu produsele de ardere, în urma exploatării instalațiilor de încălzit. În caz de situații de risc oamenii sunt rugați să sune Serviciul 112.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: