Dorin Recean, așteptat mâine la Parlament: va cere votul de încredere pentru echipa sa
Full Article 2 minutes read

Dorin Recean, așteptat mâine la Parlament: va cere votul de încredere pentru echipa sa

Premierul desemnat Dorin Recean, împreună cu garnitura de miniștri, va cere pe 16 februarie votul de încredere din partea Parlamentului. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului Igor Grosu, scrie Radio Moldova.

Oficialul susține că în viitorul Cabinet de miniștri ar urma să se regăsească o bună parte miniștrii care au activat în Guvernul Gavrilița, precum și oameni noi.

„O bună parte sunt din Guvernul precedent. Sunt și oameni noi. Din ministerul Infrastructurii vor fi create două ministere. Mâine este așteptat domnul prim-ministru desemnat cu toată echipa în Parlament. Astăzi finalizăm procedurile de pregătire, trebuie să prezinte cazierul, copii de acte, sunt mai multe”, a declarat speakerul Igor Grosu.

Amintim că Guvernul Gavrilița a demisionat în data de 10 februarie. În aceeași zi, președinta Maia Sandu l-a desemnat pe consilierul său pe apărare și securitate, Dorin Recean, să formeze noul cabinet de miniștri.

Potrivit legii, Dorin Recean are la dispoziție 15 zile, din data semnării decretului prezidențial, pentru a-și crea echipa guvernamentală și programul de guvernare. Ulterior, premierul desemnat cere vot de încredere Parlamentului. Guvernul poate fi învestit cu voturile a cel puțin 51 de deputați. Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate deține 64 de mandate.

Pe 14 februarie, ministrul în exercițiu al Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea a confirmat că se va regăsi în echipa guvernamentală condusă de Dorin Recean.

Și Rodica Iordanov, actualul ministru în exercițiu al Mediului, își va continua activitatea în Guvernul condus de Dorin Recean, dacă acesta va fi învestit de Parlament. Rodica Iordanov a spus că a discutat cu premierul desemnat posibilitatea de a face parte din noua echipă guvernamentală și a acceptat oferta candidatului la funcția de prim-ministru de a rămâne la șefia Ministerului Mediului.

Anterior, o sursă NM a declarat că fostul șef al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică Victor Parlicov ar putea conduce un minister separat al energiei în cabinetul premierului desemnat Dorin Recean.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: