Ducii de Sussex renunţă la rolul din Familia Regală. Cum a reacționat Palatul Buckingham
Full Article 2 minutes read

Ducii de Sussex renunţă la rolul din Familia Regală. Cum a reacționat Palatul Buckingham

Ducele și Ducesa de Sussex, au anunţat, ieri, 8 ianuarie, într-un mesaj pe Instagram, că renunţă la rolul pe care îl au în cadrul Familiei Regale şi vor lucra pentru a deveni independeţi financiar.

Prinţul Harry şi Meghan Markle precizează că, după multe luni de reflecție și discuții, au ales să înceapă tranziţia de la rolul pe care îl au în cadrul Familiei Regale spre o independenţă financiară, lansarea unei proprii entităţi caritabile şi o echilibrare a timpului între Regatul Unit și America de Nord.

„Acest echilibru geografic ne va permite să ne creștem fiul cu o apreciere pentru tradiția regală în care s-a născut, oferind în același timp familiei noastre spațiul pentru a ne concentra asupra capitolului următor, inclusiv lansarea noii noastre entități caritabile”, se arată în mesajul publicat.

De asemenea, ducii de Sussex au anunțat că își vor schimba atitudinea față de presă. Din primăvara anului 2020, aceștia intenționează să renunțe la politica Casei Regale față de jurnaliști, care presupune că reprezentanții a 7 redacții beneficiază de dreptul de a fi prezenți la evenimentele membrilor familiei regale și de a publica primii fotografii cu aceștia. Harry și Meghan consideră că aceștia, deseori, distorsionează informația și, prin urmare, vor colabora, pe viitor, cu alți jurnaliști și vor publica informații persoanale direct, pe site-ul lor și pe rețelele de socializare.

Reacția oficială a Palatului Buckinghama fost foarte scurtă, notează BBC: „ Discuțiile cu ducele și ducesa de Sussex sunt într-un stadiu incipient. Le înțelegem dorința de a avea o abordare diferită, dar acestea sunt chestiuni complicate care vor dura mult”.

Amintim că Meghan Markle și prințul Harry s-au căsătorit pe 19 mai 2018. Pe 6 mai 2019, aceștia au devenit părinți.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: