Vlad Filat anunță că se pregătește de alegerile locale: „PLDM are capacitatea să obțină rezultate”
Full Article 2 minutes read

Vlad Filat anunță că se pregătește de alegerile locale: „PLDM are capacitatea să obțină rezultate”

Fostul premier Vladimir Filat, împreună cu membrii PLDM, se pregătește de alegerile locale din toamnă. În cadrul ediției din 31 ianuarie a emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, Filat a declarat că partidul are capacitatea „să obțină rezultate”. 

Politicianul susține că chiar dacă nu a avut o activitate politică deplină, după eliberarea din închisoare, a continuat să meargă în teritoriu cu membrii PLDM.

„Ce ține de activitatea mea, ea a fost și în perioada anterioară. Bine nu plină, este adevărat. A fost împreună cu colegii din PLDM, am fost în teritorii, am participat, chiar dacă nu foarte public, în organizarea și petrecerea alegerilor, în localități unde a avut alegerea anticipate. Eu le mulțumesc colegilor care au participat”, a subliniat Filat.

Fostul premier se arată optimist față de capacitatea PLDM de a reveni în politica mare.

„Am demonstrat în fond că PLDM are capacitatea să obțină rezultate. Ne pregătim mai departe împreună cu colegii într-o manieră foarte organizată pentru alegerile locale care vor avea loc în toamna”, a adăugat acesta.

***

În 2015, Filat a demisionat din funcția de președinte al PLDM, după ce împotriva sa a fost deschis un dosar penal și i-a fost retrasă imunitatea parlamentară. În anul 2016, Filat a fost condamnat la nouă ani privațiune de libertate pentru trafic de influență și corupere pasivă. După eliberarea condiționată înainte de termen în luna decembrie 2019, Filat a declarat că nu-l interesează activitatea politică.

O jumătate de an mai târziu, situația s-a schimbat. După ce a fost ales președinte al PLDM, Filat le-a cerut scuze colegilor de partid pentru faptul că „în mandatele precedente, nu a făcut tot posibilul pentru a proteja partidul și membrii acestuia” și a spus că „și-a învățat lecția”. „Eu revin nu într-o funcție, ci într-o responsabilitate enormă”, a declarat Filat.

În 2020, Filat a fost reales președinte al partidului.

Pe 31 ianuarie, a fost făcută publică decizia Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care a constatat violarea Articolului 6 § 1 din Convenție, privind dreptul la un proces echitabil. Potrivit hotărârii, statul trebuie să-i plătească fostului premier Vlad Filat 7 500 de euro.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: