Fără vaccin, fără salariu. În Ucraina, angajații din educație care refuză imunizarea nu vor fi plătiți
Full Article 2 minutes read

Fără vaccin, fără salariu. În Ucraina, angajații din educație care refuză imunizarea nu vor fi plătiți

Pedagogii nevaccinați împotriva coronavirusului din Ucraina vor fi suspendați din funcție temporar și privați de salariu. Inițiativa a fost adoptată pe 12 octombrie și vizează regiunea Kiev, informează portalul UNIAN.

De asemenea, autoritățile au decis ca elevii să meargă mai devreme în vacanța de toamnă.

„Situația pandemică se înrăutățește. Zilnic, sute de copii sunt testați pozitiv cu COVID-19, iar mii de elevi și pedagogi sunt plasați în izolare din cauza cazurilor confirmate. Vacanța anticipată va permite reducerea răspândirii infecției datorită micșorării activității cetățenilor și a contactelor sociale”, a precizat ministrul Sănătății, Victor Leașko.

Oficialul a precizat că pedagogii sunt incluși în lista profesiilor ai căror reprezentanți trebuie să fie vaccinați în mod obligatoriu, Angajații din domeniul educației care nu se vor imuniza până în data de 1 noiembrie riscă să fie suspendați din funcție pe durata carantinei și privați de salariu pentru această perioadă.

„Vaccinarea le oferă pedagogilor nu doar posibilitatea de a-și continua munca și a oferi cunoștințe de calitate elevilor. În primul rând, este vorba despre protecția vieții și a sănătății acestora, precum și siguranța copiilor”, a subliniat ministrul ucrainean.

În ultimele 24 de ore, în Ucraina au fost înregistrate peste 16 mii de noi infectări cu coronavirus. Aproape 50 de oameni au murit.

***

Amintim că, în Republica Moldova, angajații din domeniul educației (atât pedagogii, cât și angajații din domeniul auxiliar), care nu sunt vaccinați împotriva coronavirusului, trebuie să prezinte, o dată la două săptămâni, rezultatul negativ al testului pentru COVID-19.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: