Fracțiunea Partidul „ȘOR” boicotează ședința Parlamentului. Ilan Șor: S-a dat indicație să se ridice imunitatea tuturor
Full Article 2 minutes read

Fracțiunea Partidul „ȘOR” boicotează ședința Parlamentului. Ilan Șor: S-a dat indicație să se ridice imunitatea tuturor

Fracțiunea Partidului „ȘOR” nu s-a prezentat la ședința Legislativului, cel puțin la partea în care se dezbat solicitările Procuraturii Generale cu privire la ridicarea imunității parlamentare a deputatului Ilan Șor. Într-o adresare video, Ilan Șor a declarat că guvernarea ar fi „dat indicații procurorului general să-i ridice imunitatea” nu doar lui, dar și tuturor deputaților din fracțiunea sa.

Ilan Șor a anunțat că fracțiunea sa va boicota ședința Parlamentului, întrucât refuză să participe la aceste „show-uri televizate”.

Într-un video pe Facebook, Ilan Șor acuză guvernarea PAS de instaurarea unui regim totalitar și de uzurparea puterii de stat. Potrivit lui, după ce a văzut că nu există temei pentru scoaterea Partidului „ȘOR” în afara legii, guvernarea a decis să fabrice dosare și să-i hărțuiască pe membrii săi.

„Au început cu discuții sterile despre interzicerea partidului și atunci când au înțeles că ideea lor vine din cosmos și este absolut ireală, au dat câțiva pași înapoi și au început să facă presiuni pe deputații noștri. Aseară, procurorul general a primit sarcina să le ridice imunitatea și altor deputați de-ai noștri, inclusiv a Marinei Tauber, candidatul nostru care a câștigat alegerile la Bălți. La procuratură toți sunt șocați. Asemenea dezmăț nu a existat niciodată”, a menționat politicianul.

Amintim că procurorul general interimar Dumitru Robu a argumentat în plenul Parlamentului necesitatea ridicării imunității parlamentare a deputatului Ilan Șor, în vederea efectuării acțiunilor de urmărire penală urgente, ce se impun „în scopul evitării nimicirii, modificării, tăinuirii, substituirii probelor, împiedicării înstrăinării bunurilor rezultate din infracțiune și ulterior remitere în instanța de judecată”. În total, sunt 9 capete de acuzare. Deputații votează, separat, pentru fiecare dinte ele.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: