(FOTO) Grosu s-a întâlnit cu comisia pentru apărare a Regatului Unit: „Securitatea informațională și cibernetică este prioritară”
Full Article 2 minutes read

(FOTO) Grosu s-a întâlnit cu comisia pentru apărare a Regatului Unit: „Securitatea informațională și cibernetică este prioritară”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu delegația Comisiei pentru apărare a Camerei Comunelor, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, condusă de către Tobias Ellwood. Subiectul principal al discuțiilor a fost fortificarea capacităților în domeniul securității și apărării.

„Trăim vremuri complicate, iar securitatea informațională și cibernetică este prioritară la moment și suntem deschiși să învățăm din experiența altor state. În ultimele luni, mai multe conturi ale instituțiilor statului au fost sparte, iar primele informații ne arată că atacurile vin din Federația Rusă”, a scris Igor Grosu pe facebook.

Oficialii au vorbit și despre multiplele provocări pe care le întâmpină Republica Moldova, odată ce Federația Rusă atacă infrastructura critică, iar ucrainenii rămân fără lumină, căldură și apă.

„Atacul de ieri a demonstrat că și Republica Moldova este vulnerabilă, jumătate de țară a fost deconectată de la curentul electric. Riscurile de a rămâne fără curent electric rămân a fi ridicate, în context am declarat că suntem interesați în a atrage investiții în domeniul energiei regenerabile”, informează președintele Parlamentului.

Igor Grosu și Tobias Ellwood au vorbit și despre inițierea negocierilor de a semna acorduri bilaterale privind conversiunea reciprocă a permiselor și reducerea tarifelor la roaming.

„Noi avem o diaspora numeroasă în Marea Britanie și Irlanda de Nord, iar aceste acorduri ar fi benefice pentru cetățenii noștri care învață și lucrează acolo”, a adăugat Grosu.

(FOTO) Grosu s-a întâlnit cu comisia pentru apărare a Regatului Unit: „Securitatea informațională și cibernetică este prioritară”  (FOTO) Grosu s-a întâlnit cu comisia pentru apărare a Regatului Unit: „Securitatea informațională și cibernetică este prioritară”


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: