(FOTO) Grosu s-a întâlnit cu comisia pentru apărare a Regatului Unit: „Securitatea informațională și cibernetică este prioritară”
Full Article 2 minutes read

(FOTO) Grosu s-a întâlnit cu comisia pentru apărare a Regatului Unit: „Securitatea informațională și cibernetică este prioritară”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu delegația Comisiei pentru apărare a Camerei Comunelor, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, condusă de către Tobias Ellwood. Subiectul principal al discuțiilor a fost fortificarea capacităților în domeniul securității și apărării.

„Trăim vremuri complicate, iar securitatea informațională și cibernetică este prioritară la moment și suntem deschiși să învățăm din experiența altor state. În ultimele luni, mai multe conturi ale instituțiilor statului au fost sparte, iar primele informații ne arată că atacurile vin din Federația Rusă”, a scris Igor Grosu pe facebook.

Oficialii au vorbit și despre multiplele provocări pe care le întâmpină Republica Moldova, odată ce Federația Rusă atacă infrastructura critică, iar ucrainenii rămân fără lumină, căldură și apă.

„Atacul de ieri a demonstrat că și Republica Moldova este vulnerabilă, jumătate de țară a fost deconectată de la curentul electric. Riscurile de a rămâne fără curent electric rămân a fi ridicate, în context am declarat că suntem interesați în a atrage investiții în domeniul energiei regenerabile”, informează președintele Parlamentului.

Igor Grosu și Tobias Ellwood au vorbit și despre inițierea negocierilor de a semna acorduri bilaterale privind conversiunea reciprocă a permiselor și reducerea tarifelor la roaming.

„Noi avem o diaspora numeroasă în Marea Britanie și Irlanda de Nord, iar aceste acorduri ar fi benefice pentru cetățenii noștri care învață și lucrează acolo”, a adăugat Grosu.

(FOTO) Grosu s-a întâlnit cu comisia pentru apărare a Regatului Unit: „Securitatea informațională și cibernetică este prioritară”  (FOTO) Grosu s-a întâlnit cu comisia pentru apărare a Regatului Unit: „Securitatea informațională și cibernetică este prioritară”


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: