Igor Dodon va merge într-o vizită oficială în Rusia. A discutat subiectul cu Dmitrii Kozak
Full Article 2 minutes read

Igor Dodon va merge într-o vizită oficială în Rusia. A discutat subiectul cu Dmitrii Kozak

Președintele în exercițiu va întreprinde o vizită oficială în Federația Rusă. Anunțul a fost făcut pe 19 noiembrie, în urma unei discuții telefonice dintre Igor Dodon și Dmitrii Kozak, șef adjunct al Administrației Președintelui Federației Ruse.

Igor Dodon a precizat că a discutat cu Dmitrii Kozak mai multe subiecte cu privire la relațiile bilaterale dintre Rusia și Moldova.

„Partea rusă a adresat mulțumiri pentru eforturile pe care le-am depus pe durata mandatului de Președinte, îndreptate spre consolidarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și Federația Rusă. În special, Dmitrii Kozak a subliniat faptul că datorită eforturilor mele, în luna aprilie 2017, Moldova a semnat Memorandumul de cooperare cu Uniunea Economică Eurasiatică, iar în luna mai 2018, a devenit prima țară cu statut de observator pe lângă UEEA”, a relatat Igor Dodon.

Președintele în exercițiu a mai menționat că a exprimat gratitudine lui Dmitrii Kozak și actualei conduceri a Federației Ruse, „pentru susținerea multilaterală acordată Republicii Moldova, inclusiv pentru reluarea exporturilor și extinderea categoriilor de produse agricole autohtone exportate în Rusia, pentru asistența acordată în combaterea pandemiei de coronavirus și sprijinul material oferit agricultorilor noștri, afectați de secetă”.

„La finele discuției, am convenit cu Dmitrii Kozak în privința organizării vizitei mele de lucru în Federația Rusă, pentru a discuta un șir de chestiuni actuale privind interacțiunea interstatală moldo-rusă”, a conchis Igor Dodon.

Vă rugăm să ne susțineți cu un like la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: