Jirinovski a ieșit din coma indusă medicamentos, după ce s-a infectat cu COVID-19
Full Article 3 minutes read

Jirinovski a ieșit din coma indusă medicamentos, după ce s-a infectat cu COVID-19

Liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia Vladimir Jirinovski a ieșit din coma indusă medicamentos, este conștient și comunică deja cu consilierii săi. Informația a fost publicată pe 11 martie de agenția rusă TASS, care citează propriile surse.

Pe 9 februarie, Ministerul rus al Sănătății a confirmat că Vladimir Jirinovski, care de 30 de ani conduce Partidul Liberal Democrat din Rusia, a fost spitalizat din cauza infecției COVID-19, fiindu-i afectați plămânii. Reprezentanții instituției au precizat că politicianul a fost internat în data de 2 februarie.

Informații scurse în presă

Despre faptul că Jirinovski este în spitalul clinic central din Moscova a anunțat canalul de Telegram Mash, iar ulterior principalele trei agenții de știri din Federația Rusă: RIA Novosti, TASS și Interfax. Toate au citat surse anonime.

Politicianul de 75 de ani a fost internat din cauza infecției COVID-19. La solicitarea Interfax de a comenta informația potrivit căreia 50-70% din plămâni îi sunt afectați, o sursă a răspuns: „Da, starea plămânilor este gravă”.

TASS a scris că starea lui Jirinovski este gravă. РБК (RBC) a scris că acesta a fost conectat la un aparat de ventilare a plămânilor. Sursele RIA Novosti, dimpotrivă, susțineau că nu a fost nevoie de ventilare artificială.

Kommersant, la fel pe surse, a scris că a fost nevoie doar de mască cu oxigen, iar Jirinovschi este conștient și discută la telefon.

Membrii partidului au fost laconici: „Jirinovski se simte bine și continuă să lucreze”, a declarat purtătorul de cuvânt al formațiunii liberal-democrate, Alexandr Diupin. Acesta a refuzat să confirme că șeful său este în spital, calificând informația drept „bârfe și zvonuri”.

Jirinovski este în politica rusă din anul 1988. În pofida denumirii, Partidul Liberal Democrat a făcut de-a lungul timpului numeroase declarații populiste și uneori naționaliste, scrie BBC. Din 1993, formațiunea a fost prezentă în toate legislaturile Dumei de Stat. Politicianul s-a făcut remarcat drept un personaj excentric, cu comportament deseori agresiv.

„Este al șaptelea vaccin”

În timpul pandemiei de coronavirus, liderul PLDR a declarat că s-a vaccinat de 7 ori împotriva coronavirusului.

„Numai în țara noastră a murit aproape jumătate de milion de oameni, imaginați-vă amploarea! Este ca și cum ar muri dintr-o dată toți locuitorii orașului Tula, Kaliningrad sau Reazan. Însă jumătate din populația Rusiei nu a conștientizat încă că trebuie să se vaccineze și asta este trist”, scria Jirinovski pe canalul său de Telegram în data de 15 decembrie.

„Este al șaptelea vaccin pe care îl fac din septembrie 2020. Și niciodată nu m-am infectat cu coronavirus, mă simt bine”, a mai spus Jirinovschi.

Peste o săptămână, acesta a precizat că s-a vaccinat de opt ori, nu de șapte ori.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: