LIVE „Păstrați Agrara pentru țară”. Protest în fața Guvernului împotriva reformei universitare
Full Article 2 minutes read

LIVE „Păstrați Agrara pentru țară”. Protest în fața Guvernului împotriva reformei universitare

Mai multe persoane s-au adunat în fața Guvernului pentru a protesta împotriva reformei învățământului superior din țară. Manifestanții au venit cu pancarte pe care scrie „Reforma-DA, Absorbție -NU”, „UASM are viitor” și scandează „Transparență”. Oamenii cer să fie revizuită atitudinea guvernării față de acest proces.

Reforme de dragul reformelor, nu este corect. Ele trebuie gândite, chibzuite. Noi vrem atitudinea omenească față de noi. Sunt acum coli în care nu se ajung profesori- da, și totodată se recurge la distrugerea universităților”, a spus o profesoară.

Astăzi Guvernul urmează să examineze proiectul de lege privind reforma învățământului superior.

De menționat că reformarea instituțiilor de învățământ cu profil universitar din țară, anunțată recent de autorități, a stârnit un val de reacții în societate. Dacă unii susțin că reforma este una așteptată și necesară, atunci alții se arată sceptici și acuză autoritățile că ar încerca să „preia forțat un patrimoniu de miliarde”.

Și-au arătat dezacordul cu intenția guvernării și conducătorii mai multor universități din țară, care ar urma să fie absorbite. Acestea au acuzat ministerul de netransparență și au cerut să fie stopată procesul de reformare anunțat. „Nu lichidăm decât risipa banilor”, le-a răspuns Anatolie Topală. Ministrul Educației dă asigurări că universitățile mici care urmează a fi absorbite nu vor dispărea, dar vor continua să activeze în cadrul universităților mari. Potrivit lui, noua reformă ar urma să fie implementată din toamnă, odată cu începerea noului an de studii.

Detalii despre reforma instituțiilor universitare găsiți AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: