Mobilizare la nivel internațional pentru a stinge incendiile din Australia. România, pregătită să trimită pompieri
Full Article 3 minutes read

Mobilizare la nivel internațional pentru a stinge incendiile din Australia. România, pregătită să trimită pompieri

Incendiile devastatoare care pârjolesc Australia de câteva luni provocă îngrijorare la nivel mondial. Fumul dens poate fi văzut până în Chile, la o distanță de aproape 12 mii de kilometri, scrie canberratimes.com.au astăzi, 7 ianuarie. Deși în statul New South Wales a fost declarată stare de urgență, iar prim-ministrul Scott Morrison a fost criticat pentru felul cum gestionează situația, guvernul australian nu a solicitat în mod oficial, până acum, ajutor la nivel internațional. Cu toate acestea, mai multe țări au trimis pompieri și tehnică specială, pentru stingerea flăcărilor, scrie Euronews. 

Noua Zeelandă a reacționat prompt în urma dezastrului din Australia și a trimis încă în luna octombrie 157 de pompieri și salvatori care să ajute la stingerea focului. Premierul Jacinda Ardern a anunțat, în data de 3 ianuarie, că Noua Zeelandă va trimite încă 22 de pompieri și trei elicoptere.

„Suntem în legătură permanentă cu premierul Australiei și suntem pregătiți să oferim orice suport de care dispunem. Australia ne-a susținut în unele momente terifiante din 2019 și suntem gata să facem același lucru”, a scris Ardern pe pagina sa de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: