Moldovenii au interdicție de a intra pe teritoriul Bulgariei. Excepție fac doar anumite de categorii de persoane
Full Article 50 second read

Moldovenii au interdicție de a intra pe teritoriul Bulgariei. Excepție fac doar anumite de categorii de persoane

Începând cu 30 octombrie 2021, odată cu includerea Republicii Moldova în zona roșie, cetățenii Republicii Moldova nu au dreptul de a intra pe teritoriul Bulgariei. Excepție fac doar anumite de categorii de persoane, informează Ambasada Republicii Moldova în Bulgaria.

Astfel pe teritoriul țării vor avea acces persoanele cu permis de ședere permanent sau de lungă durată pe teritoriul Republicii Bulgaria, precum și membrii familiilor acestora; cetățenii statelor-membre UE, Spațiului Economic European, Confederației Elvețiene, care au ca punct de pornire un stat-membru al Uniunii Europene, Spațiului Economic European sau Elveția.

De asemenea vor putea intra în Bulgaria specialiștii în medicină, lucrătorii în domeniul științelor medicale, lucrătorii sociali și conducătorii lor, șefii de stat, membri ai guvernelor, diplomați, funcționari ai organizațiilor internaționale, angajați ai forțelor armate etc.

Interdicțiile de intrare nu se referă la cetățenii Republicii Moldova, care efectuează tranzitarea teritoriului Bulgariei în direcția deplasării spre Republica Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: