Oficial. Zelenski și Putin se vor întâlni, astăzi, la Paris
Full Article 1 minutes read

Oficial. Zelenski și Putin se vor întâlni, astăzi, la Paris

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, se va întâlni astăzi, 9 decembrie, cu omologul său rus, Vladimir Putin, după summitul oficial în „formatul Normandia”, scrie ukrinform.ru. Informația a fost confirmată de adjunctul Administrației Prezidențiale de la Kiev, Kirill Timoșenko, în timpul unui briefing care a avut loc la Paris. 

„Mai întâi, președintele Zelenski va avea două întrevederi bilaterale cu președintele Franței, Emmanuel Macron și cu cancelarul german, Angela Merkel. Ulterior, va avea loc reuniunea în „formatul Normandia” cu toți cei patru lideri. După întâlnirea cu cei patru, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski va avea o întrevedere bilaterală cu președintele Rusiei, Vladimir Putin”, a explicat Timoșenko.

Amintim că astăzi, 9 decembrie, în capitala Franței se desfășoară summitul în așa numitul „format Normandia”, la care participă liderii Franței, Germaniei, Rusiei și Ucrainei. Aceștia vor discuta despre soluționarea conflictului din estul Ucrainei.

Precizăm că duminică, 8 decembrie, în capitala Kievului s-a desfășurat o amplă manifestație, la care au participat aproximativ 8 mii de oameni. Aceștia au cerut președintelui Vladimir Zelenski să rămână ferm pe poziții și să nu „capituleze” în fața Moscovei, în timpul summitului în „formatul Normandia”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: