OMS a suspendat testele clinice cu hidroxiclorochină ca tratament pentru COVID-19. Era luată „preventiv” de Trump
Full Article 1 minutes read

OMS a suspendat testele clinice cu hidroxiclorochină ca tratament pentru COVID-19. Era luată „preventiv” de Trump

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat luni suspendarea, ca măsură de precauție, a testelor clinice cu hidroxiclorochină ca tratament pentru COVID-19, anunță BBC.

După analizarea datelor unui număr de 96 mii de pacienți din 671 de spitale din toată lumea, oamenii de știință au ajuns la concluzia că hidroxiclorochina sau derivații săi – este ineficientă, chiar periculoasă în cazul pacienților cu COVID-19, în special pentru cei care suferă de afecțiuni cardio-vasculare.

În același timp, specialiștii de la OMS au subliniat că hidroxiclorochina este inofensivă în tratamentul malariei și a bolilor autoimune.

Amintim că, anterior, președintele SUA, Donald Trump, a declarat că utilizează această substanță în scopuri de profilaxie, pentru a nu contracta noul coronavirus. Asta în pofida faptului că OMS a declarat că nu există dovezi ale eficienței acestui preparat în lupta cu COVID-19.

Pe 24 mai, liderul american a menționat că după ce a administrat timp de două săptămâni acest preparat, a încetat să îl mai ia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: