Președinția explică participarea Maiei Sandu la Consiliulul politic al PAS: „A acceptat invitația”
Full Article 2 minutes read

Președinția explică participarea Maiei Sandu la Consiliulul politic al PAS: „A acceptat invitația”

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a participat la Consiliulul Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), la invitația formațiunii de guvernare. Precizarea a fost făcută de Direcția informare și comunicare cu mass-media, la solicitarea NM.

Șefa statului a ținut și un discurs, în care a vorbit despre prioritățile autorităților pentru anul 2023.

Președinta Maia Sandu a acceptat invitația PAS de a participa la Consiliulul Politic Național al formațiunii de guvernare, unde a luat cuvântul pentru a împărtăși punctul său de vedere cu privire la prioritățile guvernării în acest an”, se arată în răspunsul Președinției pentru NM.

***

Consiliul Politic Național al PAS s-a desfășurat duminică, 26 febaruarie. Din imaginile publicate de partid s-a observat că la întrunire a participat inclusiv șefa statului Maia Sandu, premierul Dorin Recean și președintele Parlamentului Igor Grosu. Contactați de NM, reprezentanții PAS au precizat că prim-ministrul Recean nu a aderat la PAS, deși acesta și-a manifestat deschiderea în acest sens, în cadrul unei emisiuni televizate.

Mai mulți opozanți ai guvernării au criticat participarea șefei statului la consiliul PAS. Partidul Liberal Democrat a acuzat-o pe Maia Sandu de încălcarea Constituției.

De precizat că pe 9 decembrie 2020, președinta Maia Sandu a renunțat la calitatea de membru al PAS și la funcția de președinte al formațiunii. Conform legislației Republicii Moldova, președintele țării nu poate fi membru de partid.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: