„Prieteni, panica nu ne ajută cu nimic”. Unii moldoveni au luat cu asalt magazinele, iar alții… au comentat pe Facebook
Full Article 4 minutes read

„Prieteni, panica nu ne ajută cu nimic”. Unii moldoveni au luat cu asalt magazinele, iar alții… au comentat pe Facebook

Știrea din seara zilei de 10 martie, despre faptul că numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 3 se pare că i-a motivat pe unii moldoveni să meargă la magazin și să își suplimenteze rezervele de hrană și obiecte de primă necesitate. Alții, aflați și ei în magazine, nu au ratat ocazia să fotografieze rafturile goale și cozile. Și a treia categorie a urmărit toate postările și a îndemnat la calm. Totuși, unii nu au ezitat să facă glume pe seama celor care au fugit la cumpărături.

„Învălmășeala coroborată cu golirea rafturilor din magazine este exact ceea ce nu ne trebuie acum. Dimpotrivă, trebuie să evităm locurile aglomerate și să stăm mai mult acasă. Haideți să avem grijă de sănătatea noastră și a celor din jur!”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco.

Învălmășeala coroborată cu golirea rafturilor din magazine este exact ceea ce nu ne trebuie acum. Dimpotrivă, trebuie să…

Geplaatst door Sergiu Litvinenco op Dinsdag 10 maart 2020

Și deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandr Slusari a îndemnat la calm și a atenționat că locurile aglomerate trebuie evitate.

„Prieteni, panica nu ne ajută cu nimic. În Italia a fost același proces de isterie, cănd toți au dat buzna la supermarketuri. Procesul infectării doar a accelerat de la concentrarea excesivă a populației în magazine. După asta situația doar s-a înrăutățit. produsele au dispărut de pe rafturi. Coronavirusul nu ! Calmitatea, igiena personală și responsabilitatea sunt factori decisivi acum”, a scris Slusari.

Prieteni, panica nu ne ajută cu nimic. În Italia a fost același proces de isterie, cănd toți au dat buzna la…

Geplaatst door Alexandr Slusari op Dinsdag 10 maart 2020

Iar jurnalistul Vitalie Călugăreanu a recunoscut că de panică se temea cel mai mult într-o astfel de situație.

„A inceput panica… Se golesc magazinele. De asta ma temeam cel mai mult…”, a scris acesta.

A inceput panica… Se golesc magazinele. De asta ma temeam cel mai mult…

Geplaatst door Vitalie Călugăreanu op Dinsdag 10 maart 2020

Pe de altă parte, jurnalistul și vloggerul Dorin Galben a recunoscut că a mers la cumpărături pentru câteva produse, însă s-a lăsat influențat panică.

„Am mers la supermarket să-mi cumpăr un lapte, ceva fructe și 10 ouă. Am ieșit de acolo cu varză, morcov, ceapă, cartofi, carne de pui, măsline, hrișcă, orez, macaroane, brânză, salam, scrumbie, cașcaval și alte chestii minore. De lapte, fructe și ouă am uitat. Eu, care țip în gura mare că nu trebuie să facem panică din cauza coronavirusului, am realizat că dacă nu cumpăr azi ceva, mâine s-ar putea să găsesc pe rafturi doar făină de sortul 2, conserve la limita expirării și mirodenii”, a notat acesta.

Am mers la supermarket să-mi cumpăr un lapte, ceva fructe și 10 ouă. Am ieșit de acolo cu varză, morcov, ceapă,…

Geplaatst door Dorin Galben op Dinsdag 10 maart 2020

Cozile mari din magazine și graba unora de a cumpăra cât mai mult a provocat și glume. Fostul ministru al Economiei, Alexandr Muravschi a menționat că se așteaptă ca în timpul apropiat străzile să fie luate cu asalt de credincioși cu icoane.

„Au început să apară fotografii cu mulțimi de oameni și rafturi goale din magazine. În următoarea etapă, cred că vor arăta o mulțime cu icoane, condusă de un grup de secretari îmbrăcați în negru. Pentru că cel fel de luptă cu boala fără cruci? Și, ca cireașa de pe tort, câțiva idioți care vor instala cruci pe cele mai importante clădiri și vor înlocui cu ele semafoarele. Poți să ai cele mai strălucite studii, să utilizezi cele mai moderne smartphonuri și oricum să rămâi un sălbatic”, a menționat acesta.

Начали появляться фото с толпами народа и опустошёнными полками в "Metro". В следующей серии, думаю покажут толпу с…

Geplaatst door Alexandr Muravschi op Dinsdag 10 maart 2020

Iar jurnalistul Dorin Scobioală a ironizat pe tema cumpărării hârtiei igienice.

„Cel mai tare mă distrează concetățenii care la Kaufland și Metro golesc rafturile cu hârtie iginenică. Ce aveți, bre, simțiți că vin vremuri căcăcioase? „Prieteni, panica nu ne ajută cu nimic”. Unii moldoveni au luat cu asalt magazinele, iar alții... au comentat pe Facebook P.S. LIDlL-ul de la Huși este la 115 km de voi, Sheriff-ul de la Dubăsari – la vreo 60. Chiar dacă mâine se închid toate magazinele din Chișinău, tot nu crăpați de foame și nu rămâneți neșterși la fund”, a glumit acesta.

 

Cel mai tare mă distrează concetățenii care la Kaufland și Metro golesc rafturile cu hârtie iginenică. Ce aveți, bre,…

Geplaatst door Dorin Scobioală op Dinsdag 10 maart 2020

Amintim că marți, 10 martie, ministrul Sănătății a confirmat că numărul de infectați cu COVID-19 din Republica Moldova a ajuns la 3. În prezent, o femeie de 48 de ani este internată în Spitalul Republican, iar o femeie și un bărbat, ambii de 60 de ani, sunt internați la Spitalul „Toma Ciorbă”. Toți trei au revenit recent din Italia.

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: