Primul deces cauzat de infecția COVID-19 a fost confirmat în Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

Primul deces cauzat de infecția COVID-19 a fost confirmat în Republica Moldova

În Republica Moldova a fost confirmat primul deces cauzat de infecția de COVID-19. Este vorba despre o femeie de 61 de ani, care a fost internată la Spitalul Clinic Republican. Anunțul a fost făcut de Viorica Dumbrăveanu, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 18 martie.

Potrivit sursei citate, pe 11 martie, femeia a fost internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, cu infecție respiratorie acută și cu pneumonie bilaterală, iar pe data de 15 martie starea ei s-a agravat, pacienta fiind transferată la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Femeia suferea de boli cronice, precum hipertensiune de gradul 2 și diabet zaharat de tip 2.

De asemenea, aceasta a fost conectată la respirație dirijată timp de 2 zile și 2 nopți.

Menționăm că până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 30 de cazuri de infectare cu COVID-19, iar 11 238 de persoane se află sub monitorizare la domiciliu de către medicul de familie. Precizăm că o persoană s-a vindecat.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:

1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: