Produsele alcoolice și din tutun destinate consumului în Transnistria vor fi marcate
Full Article 2 minutes read

Produsele alcoolice și din tutun destinate consumului în Transnistria vor fi marcate

Produsele alcoolice și cele din tutun, introduse pe teritoriul Republicii Moldova și destinate consumului pe teritoriul regiunii transnistrene, vor fi pasibile marcării obligatorii cu timbru de consum, începând cu 1 mai 2021. Anunțul a fost făcut de Serviciul Fiscal de Stat, într-un comunicat de presă publicat pe 17 februarie.

Prevederile vin ca urmare a completărilor efectuate în articolul 4 din Legea nr. 1054/2000 pentru punerea în aplicare a titlului IV din Codul fiscal.

Modul de procurare, utilizare și aplicare a timbrelor de consum este similar timbrelor de acciz. În acest sens, legislația în vigoare stabilește obligația marcării în timpul fabricării a producției alcoolice și din tutun – până la perfectarea importului acesteia pe teritoriul Republicii Moldova.

Design-ul timbrelor de consum a fost aprobat prin Ordinul Ministerului Finanțelor din 2 februarie 2021 și a intrat în vigoare odată cu publicatea în Monitorul Oficial, pe 12 februarie.

Timbrele de consum trebuie să fie aplicate pe ambalajul produsului, pe locurile special prevăzute și indicate în anexele la Regulamentele aprobate prin Hotărârile Guvernului nr. 1481/2006 și nr. 1427/2007, astfel încât deschiderea ambalajului să asigure deteriorarea timbrului lipit. În cazul în care ambalajul individual al produsului este învelit cu celofan sau este prevăzut cu un alt înveliș de protecție transparent, marcajele se aplică sub acest înveliș.

Serviciul Fiscal de Stat recomandă contribuabililor vizați să întreprindă în prealabil acțiunile necesare în vederea obținerii timbrelor de consum pentru a se racorda prevederilor legislației în vigoare.

Contribuabilii care doresc să obțină timbre de consum, urmează să se adreseze la Instituţia Publică „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” la numărul de telefon (022) 21-18-53, sau la adresa de e-mail: [email protected]. Pentru informații suplimentare apelați Centrul Unic de Apel al Serviciului Fiscal de Stat 0 8000 1525.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: