PSD Moldova bate palma cu PDM și se mută în sediul democraților. Ciocanu: „PDM este cel mai firesc și mai natural partener”
Full Article 2 minutes read

PSD Moldova bate palma cu PDM și se mută în sediul democraților. Ciocanu: „PDM este cel mai firesc și mai natural partener”

Partidul Social Democrat (PSD) Moldova se mută „la casă nouă”. Astăzi, 25 august, a fost inaugurat Oficiul pentru Republica Moldova a PSD România. Și-a deschis ușile pentru noul sediu Partidul Democrat din Moldova (PDM).

Potrivit președintei interimare a PDM, Monica Babuc, spațiul a fost oferit în baza  acordului dintre PSD și PDM semnat la 19 mai 2021. Babuc a salutat inaugurarea Biroului pentru Republica Moldova a PSD România, menționând că acesta va contribui la dezvoltarea parteneriatului strategic dintre cele două formațiuni politice, care împărtășesc valorile social-democrate şi care au același obiectiv strategic: integrarea europeană a Republicii Moldova.

„Suntem bucuroși că activitatea PSD Moldova va decurge aici, în sediul PDM. Mi se pare absolut firesc ca două partide care fac parte din aceeași familie de partide, să contribuie la parcursul pro-european al Republicii Moldova. Domnule Ciocan, să fie de bun augur activitatea dvs., inclusiv în biroul de aici, al PDM”, a spus Monica Babuc.

La rândul său, fostul președinte al Comisiei Electorale Centrale, actualul președinte al Organizației pentru Republica Moldova a PSD România, Iurie Ciocan, a menționat că Biroul inaugurat astăzi va permanentiza comunicarea politică cu toți cetățenii români.

„Am inaugurat acest oficiu pentru dvs., pentru a permanentiza comunicarea cu toți cetățenii români. Scopul nostru este de a informa despre activitatea PSD atât în România, cât și în Moldova. Una dintre ambițiile mele este de a crește număr alegatorilor români din Republica Moldova care vin să aleagă în cadrul alegerilor din România, exercitându-și, astfel, dreptul la vot astfel. Numărul acestora a fost foarte mic, din păcate, la alegerile precedente.  (…) Pentru noi, PDM este cel mai firesc și mai natural partener, pentru care noi politic vom contribui cu tot ce ne stă în putință”, a declarat Iurie Ciocan.

Precizăm că fostul președinte al CEC, Iurie Ciocan, a declarat pe 24 august, în cadrul unei emisiuni televizate, că nu își propune să candideze pentru nicio funcție în cadrul PDM, deși ar fi liber să o facă, dacă îți va dori acest lucru.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: