Raionul Ungheni a rămas fără președinte. Ghenadi Mitriuc a fost suspendat pentru trei luni
Full Article 1 minutes read

Raionul Ungheni a rămas fără președinte. Ghenadi Mitriuc a fost suspendat pentru trei luni

Ex-deputatul Ghenadi Mitriuc a fost suspendat pentru o durată de 3 luni din funcția de Președintele al raionului Ungheni. Hotărârea a fost luată pe 16 martie de către Curtea de Apel Bălți, scrie News Ungheni.

În esență, Curtea de Apel Bălți a menținut sentința Judecătoriei Bălți.

„A fost respins recursurile cu menținerea hotărârii instanței de fond. Pe cauzele contravenționale, Hotărârea Curții de Apel este deifinitivă și irevocabilă”, a hotărât instanța.

În continuare, Hotărârea Judecătoriei Bălți pe cazul Ghenadi Mitriuc din 2 noiembrie 2022:

Raionul Ungheni a rămas fără președinte. Ghenadi Mitriuc a fost suspendat pentru trei luni

News Ungheni

Potrivit magistraților, motivul suspendării din funcție a Președintelui raionului Ungheni a servit acțiunea ilegală prin care Ghenadi Mitriuc a numit medicul Ghenadie Popovici în funcția de director al Spitalului raional Ungheni fără decizia Comisiei de Concurs.

Amintim că la 15 decembrie 2022, Judecătoria Ungheni a dat câștig de cauză în dosarul Oficiului teritorial Ungheni al Cancelarie de Stat împotriva Președintelui Raionului Ungheni.

Astfel, Instanța de judecată a hotărât anularea dispoziției de numire dar și anularea contractului de management semnat cu Vladimir Popovici.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: