Noi reguli de ieșire și intrare în Israel, pentru cetățenii Republicii Moldova
Full Article 2 minutes read

Noi reguli de ieșire și intrare în Israel, pentru cetățenii Republicii Moldova

Cetățenii Republicii Moldova care intenționează să intre pe teritoriul statului Israel trebuie să primească permisiunea specială de intrare de la Consulatul statului Israel de la Kiev. De asemenea, aceștia vor trebui să completeze cu cel puțin 24 de ore înainte de zbor formularul de intrare în Israel și să prezinte la sosirea pe aeroportul Ben Gurion, confirmarea privind completarea formularului de mai sus, printr-o copie digitală și pe hârtie, anunță ambasada Republicii Moldova în Israel.

Fără un permis special, accesul cetățenilor străini în Israel este interzis.

Pentru că Moldova face parte din țările „roșii” la capitolul infectați cu COVID-19, călătorii moldoveni trebuie să completeze la aterizare un formular și să rămână în autoizolare timp de 14 zile. La aeroport, în timpul zborului și în perioada aflării pe teritoriul statului Israel, cetățenii vor purta mască, obligatorie pentru copiii de la șase ani, vor menține distanța socială de doi metri și vor respecta igiena personală.

Lista completă a țărilor desemnate de către Statul Israel „verzi” și „roșii” poate fi consultată aici. Pentru informații suplimentare, cetățenii Republicii Moldova pot contacta centrul de informații al Ministerului Sănătății din Israel: din Israel: *5400; din străinătate: +972 8 6241 010 sau la e-mail: [email protected]

La ieșirea din Israel, cetățenii Republicii Moldova trebuie să completeze cu cel puțin 24 de ore înainte de zbor un formular de aprobare a îmbarcării și să prezinte la sosirea pe aeroportul Ben Gurion biletul și aprobarea îmbarcării (o copie digitală și pe hârtie).

Accesul în aeroportul Ben Gurion va fi permis doar persoanelor care dețin bilete de zbor și aprobarea îmbarcării. Se va măsura temperatura, iar persoanele care vor manifesta simptome COVID -19 nu vor fi admise în incinta aeroportului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: