Renato Usatîi și-a anunțat demisia din funcția de primar al mun. Bălți (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

Renato Usatîi și-a anunțat demisia din funcția de primar al mun. Bălți (VIDEO)

Primarul de Bălți Renato Usatîi s-a declarat dezamăgit de faptul că locuitorii municipiului Bălți au preferat Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor în locul blocului său în cadrul alegerilor parlamentare. Într-o intervenție din 12 iulie, acesta și-a anunțat demisia.

UPDATE (15:27) Usatîi a dat de înțeles că ar putea pleca și din funcția de președinte al formațiunii „Partidul Nostru”. Acesta a menționat că în cadrul Congresului partidului, va propune alegerea unui nou lider.

„Am rămas stupefiat de faptul că fake news-ul și propaganda au fost mai presus decât rațiunea în această campanie electorală. Le mulțumesc celor 60 de mii de oameni care ne-au votat. Ceea ce s-a întîmplat ieri la Bălți, al cărui primar sunt, m-a lăsat stupefiat, să vă spun sincer. Am spus mereu că Bălți este un oraș deosebit. Faptul că bălțenii au crezut unor fake-uri despre oraș, că vor veni soldați care vor interzice limba rusă sau cineva cu cineva se va uni este regretabil”, a menționat Usatîi.

„Astăzi cred că este una dintre cele mai neplăcute zile din viața mea. Și nu din cauza rezultatelor alegerilor parlamentare. Dar pentru că trebuie să iau o decizie foarte grea. Nu îmi este rușine astăzi în fața bălțenilor și a cetățenilor pentru toate proiectele pe care le-am realizat, pentru că mi-au plăcut toate aceste proiecte, indiferent de ce a fost. Da, au încercat să mă distrugă și am trecut prin multe în acești ani”, a declarat Usatîi.

Primarul de Bălți a mai spus că nu poate rămâne indiferent față de faptul că oamenii au alte preferințe.

„De aceea: decizia numărul 1: de mâine merg în concediu. Voi demisiona la revenirea din concediu pentru a putea fi desfășurate alegeri anticipate. Juriștii deja lucrează pentru a calcula totul corect. Dacă bălțenii vor politicieni, să își aleagă alt primar politician. Eu voi demisiona la revenirea din concediu. Dar sunt sigur că bălțenii nu vor găsi alt prost, nici acum, nici peste 4 ani, care să-și cheltuie proprii bani”, a spus Usatîi și a precizat că nici el, nici alți membri ai Partidului Nostru nu vor candida la funcția de edil.

Blocul electoral „RENATO USATÎI” a obținut 4,10% din sufragii la alegerile parlamentare din 11 iulie. La Bălți, acesta a adunat 22,68% din voturi, clasându-se pe locul trei după BECS (40,17%) și PAS (27,34%).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: