Rezoluția privind limitarea acțiunilor militare ale lui Trump în Iran, a fost votată. Documentul are caracter „simbolic”
Full Article 2 minutes read

Rezoluția privind limitarea acțiunilor militare ale lui Trump în Iran, a fost votată. Documentul are caracter „simbolic”

Camera Reprezentanților de la Washington a adoptat o rezoluție prin care limitează posibilitatea președintelui Donald Trump de a ulitaza forța militară împotriva Iranului, fără să fi informat Congresul în prealabil. Rezoluția nu are putere de lege, scrie BBC, astăzi, 9 ianuarie.

Documentul a fost susținut de 224 de membri ai Camerei Reprezentanților. Împotrivă au votat 194 de aleși. Acesta prevede ca președintele să obțină aprobarea Congresului în cazul oricăror acțiuni privind conflictul cu Iran, în afara cazului unui atac împotriva SUA.

Casa Albă a criticat rezoluția, afirmând că ar fi o încercare de a limita capacitatea președintelui de a proteja interesele și viețile americanilor.

Precizăm că, deocamdată, nici SUA și nici Iranul nu au anunțat vreun plan privind viitoare acțiuni militare. Tensiunile dintre Washington și Teheran s-au agravat după uciderea generalului iranian Qassem Soleimani, vineri, 3 ianuarie, în apropiere de Bagdad. Moartea lui Soleimani a provocat atacul cu rachete al Iranului, care a lovit miercuri două baze militare din Irak ale trupelor americane. Atacul nu s-a soldat cu victime.

Camera, dominată de democrați, l-a acuzat pe președintele Donald Trump de a fi acționat „pripit”, punând în pericol securitatea intereselor americane.