Sărbătoare la Orhei, pe timp de pandemie: Concert cu ocazia inaugurării pomului de Crăciun (FOTO)
Full Article 3 minutes read

Sărbătoare la Orhei, pe timp de pandemie: Concert cu ocazia inaugurării pomului de Crăciun (FOTO)

Mai mulți oameni s-au adunat să dea start împreună sărbătorilor de iarnă și să participe la inaugurarea pomului de Crăciun, pe 15 decembrie, în Piața Vasile Lupu din orașul Orhei. Evenimentul a fost organizat în ciuda pandemiei și stării de urgență care este instituită în țară. La sărbătoare au participat deputați ai partidului ȘOR și ai grupului parlamentar Pentru Moldova.

După eveniment, la Orhei a avut loc un concert cu participarea artiștilor autohtoni. Asta în timp ce în Orhei au fost înregistrate peste 2 200 cazuri de COVID-19 iar bilanțul cazurilor în țara noastră a trecut de 120 de mii. Dintre ei, 2 625 fiind răpuși de virus, 62 dintre cei decedați fiind chiar din Orhei.

Mai mult, chiar în ziua când la Orhei mai mulți oameni s-au adunat la concert, în țară a fost înregistrat un număr record de decese provocate de COVID-19 – 27 de victime.

Organizatorii au chemat oamenii „să se bucure și să profite de atmosfera feerică și plină de armonie și să facă fotografii alături de cei dragi,” și în același timp, „pentru a limita răspândirea virusului, participanții la evenimentul festiv sunt sfătuiți să respecte toate regulile de protecție sanitară și de distanțare socială,” se arată în anunțul de pe pagina primăriei Orhei.

În ciuda pericolului de infectare cu coronavirus și în contextul agravării constante a situației epidemiologice din țară, mulți dintre cei prezenți nu au respectat măsurile anti-epidemice necesare, unii dintre ei fiind surprinși fără măști de protecție. Nici măsura privind distanțarea socială nu a fost respectată.

În cadrul evenimentului, liderii partidului ȘOR i-au felicitat pe locuitorii orașului, menționând că orașul Orhei s-a schimbat semnificativ în ultimul timp.

Tot la eveniment, deputatul Ilan Șor, i-a felicitat pe locuitori de pe un ecran digital mare. „Anul s-a dovedit a fi dificil, au fost multe probleme, dar le-am trecut. Da, nici 2021 nu va fi ușor. Sper că vom scăpa de pandemie, sper că toată lumea va fi sănătoasă. Sper că anul acesta va aduce bucurie, fericire și prosperitate fiecăruia dintre noi ”, a spus Șor.

Amintim că pe 27 noiembrie, CNESP a luat decizia de a declara stare de urgență în sănătate publică în perioada 30 noiembrie 2020 -15 ianuarie 2021.

На изображении может находиться: ночь, фейерверк, небо, дерево и на улице

Primăria orașului Orhei

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди на сцене, ночь, лошадь, дерево и на улице

Primăria orașului Orhei

На изображении может находиться: 1 человек, танцует, на сцене и стоит

Primăria orașului Orhei

Sărbătoare la Orhei, pe timp de pandemie: Concert cu ocazia inaugurării pomului de Crăciun (FOTO)

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: