„Scuzele publice nu sunt deloc suficiente”. Reacția lui Igor Dodon la declarația controversată a lui Furtună
Full Article 2 minutes read

„Scuzele publice nu sunt deloc suficiente”. Reacția lui Igor Dodon la declarația controversată a lui Furtună

Președintele Igor Dodon susține că scuzele publice pe care le-a prezentat șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) Nicolae Furtună nu ar fi suficiente. Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, șeful statului și-a exprimat convingerea că Furtună ar trebui să demisioneze.

Președintele Igor Dodon a precizat că nu are obiecții față de Nicolae Furtună în calitate de profesionist, însă declarația controversată de ieri i-ar afecta credibilitatea.

„Îmi exprim regretul și consternarea față de declarațiile făcute de directorul ANSP, Nicolae Furtună. Scuzele publice nu sunt deloc suficiente atunci când printr-o declarație afectezi moral un număr mare de oameni. Nu am obiecții față de activitatea domnului Furtună, știu că a muncit din greu în această perioadă pandemică foarte complicată, dar declarația complet inadecvată pe care a făcut-o îi afectează grav credibilitatea pentru activitatea sa de mai departe”, a menționat Dodon.

Președintele Igor Dodon a precizat că a transmis guvernului opinia sa.

„Consider că după această afirmație nu mai are calitatea morală să ocupe funcția de director ANSP și trebuie să demisioneze. Am transmis și Guvernului poziția mea și aștept o decizie conformă cu așteptările opiniei publice”, a menționat șeful statului.

Amintim că, în cadrul unei emisiuni televizate din 7 septembrie, Nicolae Furtună a declarat: „Nu vreau să fiu judecat şi să nu par cinic, dar în toată lumea COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur.  Oameni care se chinuiau, în stadii terminale de cancer, în stadii avansate de diabet zaharat, cu patologii cardiovasculare”.

Declarația a provocat critici acide pe rețelele de socializare, iar numeroși politicieni, inclusiv președintele PDM Pavel Filip, care se află în coaliția de guvernare, i-au cerut demisia.

Ulterior, Nicolae Furtună a organizat un briefing de presă și a prezentat scuze publice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: