Șeful Biroului Interpol Moldova, plasat în arest preventiv pentru 30 de zile: avocatul lui Țentiu a declarat că va ataca hotărârea
Full Article 2 minutes read

Șeful Biroului Interpol Moldova, plasat în arest preventiv pentru 30 de zile: avocatul lui Țentiu a declarat că va ataca hotărârea

Șeful Biroului Interpol Moldova va sta 30 de zile în arest preventiv, scrie TV8. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Avocatul lui Viorel Țentiu a declarat că va ataca hotărârea la Curtea de Apel.

Apărătorul șefului Interpol de la Chișinău a spus pentru TV8 că Țentiu pledează nevinovat.

Amintim, șeful Biroului Interpol Moldova Viorel Țentiu a fost adus pe 6 iunie de mascații Centrului Național Anticorupție la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Șefa Procuraturii Anticorupție Veronica Dragalin a spus că lui Țentiu i se incriminează două capete de acuzare din Codul penal. „Este vorba despre corupere pasivă”, a comunicat Dragalin jurnaliștilor. Șefa Procuraturii a mai spus că a depus un demers în care a cerut 30 de zile de arest preventiv pentru șeful Biroului. Detalii AICI.

Potrivit jurnaliștilor de la Ziarul de Gardă, Viorel Țentiu este bănuit în dosarul privind manipularea datelor Interpol.

Menționăm, pe 4 iunie curent, Dragalin anunța că Procuratura Anticorupție și Parchetul Național Financiar (PNF) din Franța investighează o schemă de corupție prin care funcționari publici din Moldova și alte țări ar fi primit mită pentru a împiedica publicarea de către Interpol a așa-numitelor Notificări Roșii, care se referă la infractorii dați în căutare internațională. Sumele s-ar ridica la câteva milioane de dolari. Astfel, pe 4 iunie, procurori și ofițeri din cadrul Procuraturii Anticorupție și colegii lor din PNF, asistați de Biroul Federal de Investigații al SUA, au efectuat percheziții la doisprezece persoane, pe marginea cazului. Până acum, au fost reținute patru persoane, preciza Dragalin. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: