Urmările lapoviței: 19 localități din Republica Moldova au rămas fără energie electrică (FOTO)
Full Article 2 minutes read

Urmările lapoviței: 19 localități din Republica Moldova au rămas fără energie electrică (FOTO)

19 localități din 8 raioane ale Republicii Moldova au rămas fără energie electrică din cauza vremii. Anunțul a fost făcut de compania Premier Energy, pe 10 decembrie. 

Conform situației operative înregistrate la ora 12:00, parțial sau în totalitate, au rămas fără energie electrică 19 localități din 8 raioane. O situație mai complicată este atestată în raionul Cimișlia, unde sunt afectate 8 sate. În raionul Leova au rămas fără lumină 4 sate, iar la Călărași – 3. În celelalte  raioane există probleme de alimentare cu energie în câte 1-2 sate, a precizat compania Premier Energy.

Sistările de lumină s-au produs după ce, în unele locuri, pe liniile electrice s-a depus chiciură, iar vântul a cauzat căderi de crengi și copaci peste conductori, care s-au rupt și au ajuns la sol. Incidentele au fost înregistrate atât în rețelele electrice ale ÎCS „Premier Energy Distribution” SA, cât și în cele ale ÎS „Moldelectrica”, de la care se alimentează cu energie instalațiile operatorului de distribuție. De asemenea, sunt înregistrate deteriorări de piloni electrici în urma producerii accidentelor rutiere cauzate de ghețușul de pe carosabil.

Pentru remedierea situației, au fost mobilizate grupuri de intervenție operativă. În teren se desfășoară lucrările de restabilire a furnizării energiei electrice către consumatorii râmași fără energie în urma intemperiei.

Sesizările pot fi făcute 24/24, la numărul de telefon:  022-43-11-11 sau la cel local, indicat în factură.

Urmările lapoviței: 19 localități din Republica Moldova au rămas fără energie electrică (FOTO)

premierenergy

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: