VIDEO Ședință cu scântei. Deputații PAS și PPDA au blocat tribuna parlamentului. Chicu nu și-a prezentat raportul de activitate
Full Article 2 minutes read

VIDEO Ședință cu scântei. Deputații PAS și PPDA au blocat tribuna parlamentului. Chicu nu și-a prezentat raportul de activitate

Deputații fracțiunilor Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Platforma Politică Demnitate și Adevăr (PPDA) au blocat tribuna parlamentului. Aceștia au motivat gestul prin faptul că nu le sunt ascultate solicitările. Președinta parlamentului, Zinaida Grecianîi, i-a avertizat că aceștia încalcă regulamentului parlamentului. 

UPDATE (13.04) Președinta parlamentului, Zinaida Grecianîi, a supus la vot amânarea ședinței legislativului, iar inițiativa a fost susținută de majoritatea deputaților.

UPDATE (13.03) Vicepreședintele parlamentului, Mihai Popșoi, a propus ca parlamentul să își urmeze agenda parlamentară, iar premierul Ion Chicu să vină în altă zi să prezinte raportul de activitate al guvernului. Deputatul PDM, Dumitru Diacov, a propus ca examinarea raportului să fie amânată.

UPDATE (13.02) Vicepreședintele parlamentului, Vlad Bătrîncea, a propus amânarea ședinței parlamentului pentru data de 27 februarie. „Colegii din PAS și PDA stau de jumătate de oră pe hol cu presa. Le recomandăm să consulte Regulamentul Parlamentului” și să crească din punct de vedere juridic”, a declarat Bătrîncea.

UPDATE (12.07) Președinta parlamentului, Zinaida Grecianîi, a anunțat o nouă pauză, până la ora 12.30.

UPDATE (11.48) Președinta parlamentului, Zinaida Grecianîi, a anunțat că membrii Biroului permanent al parlamentului se convoacă în ședință.

UPDATE (11.20) Premierul Ion Chicu a încercat să prezinte raportul de activitate al guvernului din tribuna rezervată membrilor guvernului. Deputații PAS și PPDA au început să scandeze „rușine” și „mincinoși”, împiedicându-l pe Chicu să se facă auzit. Aceștia i-au reproșat președintei legislativului că nu s-a ținut de cuvânt, spunându-le anterior că prezentării raportului de activitate a guvernului va fi consacrată o ședință întreagă.

Chicu a anunțat că le propune deputaților două variante: prezentarea raportului timp de 30 de minute sau timp de 4 ore.

Ulterior, președinta parlamentului a anunțat pauză timp de 30 de minute.

Știre inițială

Totodată, președinta parlamentului a supus la vot solicitarea premierului de a prezenta astăzi în plenul parlamentului raportul de activitate al guvernului. Inițiativa a întrunit majoritatea voturilor.

Amintim că anterior, biroul permanent al legislativului a decis că raportul celor 100 de zile de activitate ale guvernului Chicu va fi prezentat în plenul parlamentului în data de 27 februarie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: