Rusia: 18 persoane au decedat după ce au consumat băutura „Мистер Сидр”
Full Article 2 minutes read

Rusia: 18 persoane au decedat după ce au consumat băutura „Мистер Сидр”

Zeci de persoane din Federația Rusă au murit după ce s-au otrăvit cu băutura „Мистер Сидр” . Potrivit Meduza, până pe 5 iunie, în regiunea Ulianovsk, s-au înregistrat 35 de cazuri de intoxicare cu băutura respectivă. Între acestea – 16 s-au soldat cu deces. Totodată, și în regiunea Samara două femei au murit după ce au consumat „Мистер Сидр”. Iar Udmurtia, un bărbat și o femeie care au băut, de asemenea, „Мистер Сидр” au fost spitalizați. Starea lor este evaluată de medici ca fiind critică.

Băutura, care a provocat intoxicația, a fost produsă în regiunea Samara. Aceasta era vândută la halbă. Guvernatorul regiunii Ulianovsk a cerut tuturor antreprenorilor să „înceteze imediat vânzarea „cidrului” cu conținut de alcool”. La rândul său, primarul Dimitrovgradului a cerut locuitorilor orașului „să se abțină de la cumpărarea și consumul de băuturi alcoolice îmbuteliate”, adăugând că băutura, care a provocat intoxicația, a fost retrasă din magazine.

Șefa Serviciul federal de supraveghere a protecției drepturilor consumatorilor și a bunăstării umane, Anna Popova, a instruit direcțiile regionale să identifice și să confiște toate loturile de „Мистер Сидр”.

În același timp, Comitetul de Investigații al Federației Ruse a anunțat reținerea unui antreprenor din regiunea Samara care distribuia băutura. Potrivit datelor preliminare, „Мистер Сидр” conținea alcool metilic (metanol).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: