VIDEO Rusia acuză Ucraina că ar fi bombardat Centrala nucleară Zaporojie. Șeful AIEA: „Vă jucați cu focul”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Rusia acuză Ucraina că ar fi bombardat Centrala nucleară Zaporojie. Șeful AIEA: „Vă jucați cu focul”

Centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, a fost din nou bombardată. Partea rusă acuză Ucraina de atac. La rândul său, directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA) Rafael Grossi a cerut oprirea imediată a bombardării.

Renat Karchaa, consilier al directorului general al Rosenergoatom, a declarat pentru TASS că armata ucraineană a tras în clădirea specială nr.2 a Centralei, unde este depozitat combustibilul nuclear uzat. El a mai spus că a fost bombardată și zona de depozitare a deșeurilor nucleare.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a publicat imagini, după cum susține el, cu atacul asupra Centralei de către Forțele Armate ale Ucrainei.

Între timp, directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică Rafael Grossi a cerut oprirea imediată a bombardării. El a confirmat că în seara zilei de 19 noiembrie și în dimineața de 20 noiembrie în zona Centralei au avut loc explozii.

Potrivit informațiilor reprezentanților Centralei, oferite șefului AIEA, în urma atacului ar fi fost avariate unele clădiri, sisteme și echipamente.

„Cine se află în spate, trebuie să se oprească imediat. După cum am spus de multe ori, vă jucați cu focul”, a adăugat Grossi.

UPDATE: Compania ucraineană Energoatom declară că „armata rusă toată dimineața a bombardat centrală Zaporojie”.

***

Precizăm că centrala nucleară de la Zaporojie, situată la 400 km de Moldova, este cea mai mare centrală nucleară din Europa. După mai multe atacuri asupra centralei, care se află sub controlul armatei ruse, regiunea și lumea au început să vorbească despre amenințarea unei catastrofe nucleare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: