Rusia acuză Ucraina – „provoacă Moldova să folosească forța în Transnistria”
Full Article 2 minutes read

Rusia acuză Ucraina – „provoacă Moldova să folosească forța în Transnistria”

Autoritățile ucrainene încearcă să provoace Moldova să folosească forța în Transnistria. Declarația a fost făcută, în cadrul unui interviu pentru TASS, de directorul celui de-al doilea departament al țărilor CSI al Ministerului rus de Externe Aleksei Polișiuk. 

„În aprilie-iunie, în Transnistria au fost comise o serie de acte teroriste ale căror urme, după cum se spune la Tiraspol, duc în Ucraina. În același timp, Kievul promovează teza despre o amenințare care ar veni din partea armatei ruse, care se află în serviciu pe malul stâng al Nistrului. Scopul este evident – să încerce să provoace autoritățile moldovenești să folosească forța [în Transnistria]”, a spus Polișiuk, potrivit TASS.

El a mai declarat că în jurul Transnistriei rămâne pericolul escaladării situației. „Acest lucru este legat de încercările forțelor externe, în primul rând ale Kievului, de a zgudui situația din regiune”, a adăugat Polișiuk.

Oficialul rus a subliniat că în situația actuală este important de a se „stabili un dialog productiv între malurile Nistrului”.

Autoritățile ucrainene nu au comentat deocamdată acuzațiile.

Amintim că în august curent, președinta Maia Sandu a declarat că „Moldova continuă să observe tot felul de declarații din partea Moscovei, în ultimele luni, care nu sunt de fiecare dată adecvate iar uneori desconsideră suveranitatea țării”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: