Rusia acuză Ucraina – „provoacă Moldova să folosească forța în Transnistria”
Full Article 2 minutes read

Rusia acuză Ucraina – „provoacă Moldova să folosească forța în Transnistria”

Autoritățile ucrainene încearcă să provoace Moldova să folosească forța în Transnistria. Declarația a fost făcută, în cadrul unui interviu pentru TASS, de directorul celui de-al doilea departament al țărilor CSI al Ministerului rus de Externe Aleksei Polișiuk. 

„În aprilie-iunie, în Transnistria au fost comise o serie de acte teroriste ale căror urme, după cum se spune la Tiraspol, duc în Ucraina. În același timp, Kievul promovează teza despre o amenințare care ar veni din partea armatei ruse, care se află în serviciu pe malul stâng al Nistrului. Scopul este evident – să încerce să provoace autoritățile moldovenești să folosească forța [în Transnistria]”, a spus Polișiuk, potrivit TASS.

El a mai declarat că în jurul Transnistriei rămâne pericolul escaladării situației. „Acest lucru este legat de încercările forțelor externe, în primul rând ale Kievului, de a zgudui situația din regiune”, a adăugat Polișiuk.

Oficialul rus a subliniat că în situația actuală este important de a se „stabili un dialog productiv între malurile Nistrului”.

Autoritățile ucrainene nu au comentat deocamdată acuzațiile.

Amintim că în august curent, președinta Maia Sandu a declarat că „Moldova continuă să observe tot felul de declarații din partea Moscovei, în ultimele luni, care nu sunt de fiecare dată adecvate iar uneori desconsideră suveranitatea țării”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: