Rusia afirmă că a descoperit la oțelăria Azovstal 152 de cadavre ale unor soldați ucraineni
Full Article 2 minutes read

Rusia afirmă că a descoperit la oțelăria Azovstal 152 de cadavre ale unor soldați ucraineni

Armata rusă a descoperit cadavrele a 152 de combatanţi ucraineni în oţelăria Azovstal, la Mariupol, în sud-estul Ucrainei, şi este pregătită să le predea Ucrainei, a declarat pe 31 mai Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, citat de Tass.

Potrivit acestuia, în cursul unor operaţiuni de căutare în oţelărie, în care s-au baricadat peste 2.000 de combatanţi ucraineni, la jumătatea lui mai, „militari ruşi au descoperit un furgon izoterm”.

„În furgon, al cărui sistem de refrigerare nu funcţiona, erau depuse 152 de cadavre ale unor combatanţi şi militari din forţele ucrainene”, a spus Konașenkov.

Acesta a mai spus că sub corpuri au fost descoperite patru mine. El a afirmat că masa totală a explozivului ar fi suficientă pentru a distruge toate rămășițele cadavrelor rămase în dubă.

„Partea rusă prevede să predea corpurile descoperite în oţelărie unor reprezentanţi ucraineni”, dă asigurări ministerul.

Moscova nu a primit nicio cerere de la Kiev de recuperare a acestor rămăşiţe, precizează el.

Ultimii apărători ucraineni ai Mariupolului, baricadaţi în uriașa oţelărie Azovstal, s-au predat forţelor ruse în perioada 16-20 mai, după trei luni de confruntări armate intense.

Aproape 2.500 de combatanţi ucraineni sunt deţinuţi în prezent de către ruşi, care intenţionează să-i judece şi pe care-i consideră criminali de război.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: