Rusia expulzează diplomați din Suedia, Germania și Polonia. Moscova acuză că aceștia ar fi participat la protestele pro-Navalnîi​
Full Article 2 minutes read

Rusia expulzează diplomați din Suedia, Germania și Polonia. Moscova acuză că aceștia ar fi participat la protestele pro-Navalnîi​

Rusia a anunțat vineri expulzarea unor diplomați din Suedia, Germania și Polonia, acuzându-i că au luat parte la protestele ilegale de luna trecută împotriva încarcerării opozantului Kremlinului Alexei Navalnîi, informează Reuters.
Ministerul rus de Externe a transmis într-un comunicat că Moscova consideră „inacceptabile” acțiunile diplomaților.
Suedia: Respingem afirmaţia Rusiei

Cu puțin timp înainte, Ministerul de Externe al Suediei anunțase că unul dintre diplomaţii săi urmează să fie expulzat din Rusia.

„Respingem afirmaţia Rusiei că diplomatul a participat la demonstraţie”, a declarat o purtătoare de cuvânt a MAE suedez.

Anterior, site-ul de ştiri EUobserver a citat surse din cadrul UE afirmând că Rusia a expulzat diplomaţi din Germania, Polonia şi Suedia pentru participarea la mitinguri în sprijinul opozantului încarcerat Alexei Navalnîi.
Reacția Germaniei: O acțiune nejustificată a Rusiei
Decizia Rusiei de a expulza diplomați din Germania, Suedia și Polonia nu este sub nicio formă justificată și deteriorează și mai mult relațiile cu Europa, a reacționat vineri ministrul german de Externe, Heiko Maas.
Va exista și un răspuns dacă Rusia nu reconsideră această măsură, a mai afirmat Maas, într-un comunicat.
„Decizia Rusiei de a expulza mai mulți diplomați UE, inclusiv un angajat al Ambasadei (germane) la Moscova, nu este sub nicio formă justificată și deteriorează și mai mult relațiile cu Europa”, a transmis Heiko Maas.

Polonia îl convoacă pe ambasadorul rus

Polonia l-a convocat pe ambasadorul rus la Varșovia în legătură cu expulzarea unui diplomat polonez din Sankt Petersburg care a fost acuzat că a luat parte la protestele împotriva încarcerării lui Navalnîi, a informat vineri seară Ministrul polonez de Externe.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: