Rusia: Incendiu puternic la un depozit de produse petroliere din Breansk
Full Article 2 minutes read

Rusia: Incendiu puternic la un depozit de produse petroliere din Breansk

Un mare depozit de produse petroliere era în flăcări luni la Breansk, oraş din Rusia în apropierea frontierei cu Ucraina, au raportat autorităţile ruse, fără a preciza motivele incendiului, informează France Presse şi Reuters.

„Un incendiu a izbucnit la depozitul de combustibil Transneft Breansk-Drujba din Breansk”, oraş situat la 150 km de graniţa cu Ucraina şi care serveşte drept bază logistică pentru ofensiva militară a Moscovei în această ţară, a indicat Ministerul Situaţiilor de Urgenţă citat de agenţiile de presă ruse.

„Potrivit primelor informaţii, nu există nicio victimă”, a adăugat ministerul. Cauzele acestui incendiu nu au fost precizate.

Incendiul a izbucnit în jurul orei locale 2.00 iar imaginile publicate de media ruse arătau o flacără ce ilumina în roşu noaptea la Breansk, în timp ce fumul dens se ridica spre cer.

Agenţia de presă Interfax a indicat că un al doilea depozit de combustibil a luat foc în aceeaşi regiune, dar această informaţie nu a putut fi confirmată imediat.

Oraşul Breansk este situat la aproximativ 380 km sud-vest de Moscova şi la circa 150 km de graniţa cu Ucraina, servind drept bază logistică pentru intervenţia militară a Rusiei în Ucraina de mai bine de două luni. Oraşul este centrul administrativ al regiunii Breansk, care se învecinează cu Ucraina.

Nu a existat niciun indiciu imediat că incendiul are legătură cu războiul din Ucraina.

Moscova a acuzat în repetate rânduri forţele ucrainene că au efectuat lovituri pe teritoriul Rusiei, în special asupra unui sat din regiunea Breansk la mijlocul lunii aprilie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: