Rusia luptă cu homosexualitatea. Legea care criminalizează orice menționări publice despre persoanele LGBT+, adoptată
Full Article 1 minutes read

Rusia luptă cu homosexualitatea. Legea care criminalizează orice menționări publice despre persoanele LGBT+, adoptată

Duma de Stat a adoptat în lectura a doua proiectul de lege cu privire la interzicerea așa-numitei „propagande a relațiilor netradiționale”, informează Radio Svoboda.

Potrivit inițiativei legislative, vor fi cenzurate informațiile despre homosexualitate, bisexualitate și persoane transgender. O lege asemănătoare este în vigoare din anul 2013, însă se referea doar la minori. Noul proiect de lege se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Mai mulți avocați și activiști civici și-au exprimat îngrijorarea pentru faptul că, în modul în care este scrisă legea, orice menționări publice despre LGBT ar putea fi criminalizate.

Proiectul de lege prevede tragerea la răspundere administrativă sub formă de amenzi usturătoare pentru așa-numita „propagandă LGBT”, precum și pentru pedofilie în presă, pe internet, în reclame și creații artistice. Roskomnadzor este instituția care va monitoriza respectarea legii. Filmele în care instituția va depista „propagandă” nu va obține autorizații pentru distribuire în cinematografe, iar site-urile ar putea fi blocate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: