Rusia recunoaște că a bombardat portul din Odesa: „Și o vom face din nou”
Full Article 2 minutes read

Rusia recunoaște că a bombardat portul din Odesa: „Și o vom face din nou”

Deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse Evgheni Popov a declarat că Rusia a lovit portul Odesa. Ministerul rus al Apărării încă nu a comentat această situație, transmite Meduza.

Evgeni Popov a menționat că atacul asupra portului Odesa a fost efectuat de rachete rusești. Potrivit acestuia, ținta atacului au fost rachetele Harpoon, care ar fi fost localizate în port.

„Am atacat infrastructura militară din portul Odesa. Și ești familiarizat cu numele rachetelor. Și cunoașteți denumirea rachetelor. Este vorba despre rachete Harpoon. Erau depozitate la Odesa, iar noi le-am distrus. În urma acestui atac, nimeni nu a fost ucis sau rănit. Nu am încălcat acordul de la Istanbul. Tocmai am distrus infrastructura militară a Ucrainei – și o vom face din nou”, a spus deputatul.

Reamintim că pe 22 iulie au fost semnate în Turcia acorduri care permit  deblocarea exportului de cereale ucrainene pe mare. Pe  23 iulie Rusia a atacat cu rachete portul Odesa, la o zi după semnarea acordului privind reluarea exportului de cereale în Marea Neagră. Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a comentat pe 23 iulie atacul cu rachete asupra portului din Odesa și a cerut ONU și Turciei să se asigure că Rusia își respectă obligațiile pentru funcționarea în siguranță a coridorului de cereale.

La scurt timp după bombardament, UE și ONU au venit cu reacții, prin care au condamnat atacul asupra portului.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: