Rusia spune că nava amiral Moscova este încă pe linia de plutire: „Putin a fost informat despre incendiu”
Full Article 2 minutes read

Rusia spune că nava amiral Moscova este încă pe linia de plutire: „Putin a fost informat despre incendiu”

Vladimir Putin a fost informat despre incendiul navei amiral a flotei rusești din Marea Neagră, comunică Ukrainskaya Pravda cu referire la declarațiile secretarului de presă al președintelui rus. La rândul lor, reprezentanții Ministerului Apărării din Rusia spun că nava „Moscova” este încă pe linia de plutire și la moment nu înregistrează arderi. După anunțul Rusiei cu privire la nava-amiral, armata ucraineană declară că aceasta a suferit avarii semnificative și a început să se scufunde

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov a declarat că Vladimir Putin a fost informat despre incendiului asupra crucișătorului cu rachete „Moscova”. Peskov a refuzat să comunice cum a reacționat șeful statului rusesc la noutate.

De asemenea, el nu a răspuns la întrebarea jurnaliștilor despre ce s-a întâmplat exact pe navă. „Acesta este subiectul Ministerului Apărării”, a declarat Peskov.

În același timp, Ministerul Apărării al Federației Ruse susține că nava amiral „își păstrează flotabilitatea”. Despre cauzele incendiului se raportează că „se stabilesc”.

„Incendiul de pe crucișătorul „Moscova” a fost localizat. Nu există ardere deschisă. Au fost oprite exploziile de muniție. Armamentul principal de rachetă nu a fost deteriorat. Echipajul a fost evacuat pe navele aflate în zonă. Se iau măsuri pentru a tracta crucișătorul până în port”, au declarat reprezentanții Ministerului Apărării al Rusiei.

După anunțul Rusiei cu privire la nava-amiral, potrivit căruia este pe linia de plutire, armata ucraineană declară că aceasta a început să se scufunde. Nava ar fi suferit avarii semnificative și a început un incendiu după ce a fost lovită, scrie BBC.

Amintim că Ucraina a anunțat pe 13 aprilie că a lovit cu rachete și a avariat nava flotei ruse din Marea Neagră „Moscova”. Purtătoarea de cuvânt a marinei ucrainene a confirmat că aceasta este nava care le-a cerut grănicerilor ucraineni să se predea și care a primit în replică o înjurătură.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: