Rusia susține că a evacuat din Ucraina peste 300 000 de copii. Kievul consideră că au fost răpiți
Full Article 50 second read

Rusia susține că a evacuat din Ucraina peste 300 000 de copii. Kievul consideră că au fost răpiți

Armata rusă a anunțat că, începând cu sfârșitul lunii februarie, peste 1,9 mln de oameni, inclusiv 307 mii de copii, au fost „evacuați” din Ucraina în Rusia. De cealaltă parte, Kievul califică transportarea minorilor ucraineni în Federația Rusă drept „răpire”.

În pofida tuturor greutăților create de puterea de la Kiev, în ultimele zile, fără participarea părții ucrainene, din regiunile periculoase ale Ucrainei au fost evacuați pe teritoriul Rusiei 29 733 oameni, inclusiv 3 502 copii. În total, de la începutul operațiunii militare – 1 936 911 oameni, dintre care 307 423 – copii”, a declarat pe 18 iunie șeful Centrului Național de administrare al Apărării din Rusia Mihail Mizințev, citat de Interfax.

Moscova susține că a înregistrat peste 2,7 mln de solicitări privind mutarea în Rusia, din peste 2000 de localități ale Ucrainei. Kievul califică plecarea minorilor ucraineni în Rusia drept „răpire”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: