Ruslan Baltaga va fi noul director al Institutului Oncologic din Chișinău
Full Article 2 minutes read

Ruslan Baltaga va fi noul director al Institutului Oncologic din Chișinău

Medicul anestezist-reanimatolog Ruslan Baltaga va deveni noul director al Institutului Oncologic din Chișinău. Pentru acest post au concurat și Neonila Kasian, Valeriu Bîlba și Serghei Suman. Despre aceasta a anunțat într-un interviu NM Zinaida Bezverhni, secretar de stat la Ministerul Sănătății.

Ruslan Baltaga predă la Catedra de anesteziologie și reanimatologie a Universității de Medicină și este președintele Fundației Medicale „Valeriu Ghereg”.

Potrivit CV-ului său, Baltaga și-a început cariera de medic anestezist la Institutul Oncologic, unde a lucrat din 2001 până în 2002. Din 2003 până în 2013 a fost medic consultant în anestezie și terapie intensivă la Institutul de Medicină de Urgență. Din 2007 până în 2013, Baltaga a predat la Catedra de Anestezie și Terapie Intensivă, iar din 2008 până în 2013 a fost decanul adjunct al Facultății de Medicină.

În 2013-2014 și-a făcut studiile de rezidențiat în Marea Britanie și a lucrat ca anestezist la Spitalul Darent Valley din Kent, Marea Britanie pentru încă un an.

În 2015, Baltaga s-a întors în țară și a lucrat ca medic anestezist-reanimatolog la Spitalul Internațional Medpark.

De-a lungul carierei sale, Baltaga a participat la diferite congrese internaționale în România, SUA, Argentina, Austria, Turcia, Irlanda, Ucraina, Spania, Africa, Grecia și Israel.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: