Ruslan Codreanu anunță apariția unui nou partid pe scena politică din Moldova
Full Article 2 minutes read

Ruslan Codreanu anunță apariția unui nou partid pe scena politică din Moldova

Fostul primar interimar al capitalei Ruslan Codreanu a anunțat crearea unei noi mișcări politice. În cadrul unei conferințe de presă din 21 ianuarie, acesta a precizat că denumirea partidului urmează să fie decisă în perioada următoare.

„Am ajuns în momentul în care am decis că de noi depinde agenda publică și noi vrem ca problemele reale ale oamenilor să ajungă pe agenda parlamentului. Venim ca un partid de alternativă, o mișcare care să ofere tuturor oamenilor o platformă de a fi auziți și de a se afirma. Nu vom fi un partid clasic”, a anunțat Ruslan Codreanu.

Fostul primar interimar al municipiului Chișinău a menționat că nu a fost decisă deocamdată denumirea formațiunii și sigla acesteia. Detaliile urmează să fie precizate în perioada următoare.

„Asta este prima ieșire publică pentru a anunța că inițiem procesul. Vom avea nevoie de ajutor ca să creștem, să fim auziți. Vom începe colectarea de cereri și cu acei 1000 de oameni care se vor alătura vom decide programul mișcării politice, asupra denumirii, siglei”, a declarat Codreanu.

***

În perioada 2004-2008, Ruslan Codreanu îa ocupat diferite funcții în cadrul Ministerului Economiei și Comerțului. Acesta a lucrat la Cancelaria de Stat a guvernului Republicii Moldova în perioada 2008-2015. În 2015 a fost ales consilier municipal în Chișinău. Iar în noiembrie 2017 a fost numit viceprimar pe domeniul social al municipiului Chișinău. Pe 25 aprilie 2018 a preluat interimatul funcției de primar al capitalei până la data de 04 iulie 2019.

Acesta a fost demis din funcția de primar general interimar de Consiliul Municipal Chișinău la începutul lunii iulie 2019. După ce CMC a votat demisia lui, Codreanu a anunțat că pleacă de la Primărie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: