Ruslan Popov a fost demis din Procuratură
Full Article 2 minutes read

Ruslan Popov a fost demis din Procuratură

La 28 martie 2022, prin ordinul Procurorului General interimar s-a dispus încetarea raporturilor de serviciu cu procurorul Ruslan Popov. Acesta a fost demis în legătură cu neexprimarea unei opțiuni asupra unei alte funcții de procuror pe care să o ocupe. Informația a fost confirmată de Procuratură pentru NM.

Ruslan Popov a fost suspendat din funcție încă pe 6 octombrie, după ce a fost inițiat un dosar penal pe numele procurorului general Alexandr Stoianoglo. Potrivit legii, odată cu suspendarea din funcție a procurorului general, aceeași măsură li se aplică și adjuncților săi.

El a fost reținut pe 9 octombrie, pe un termen de 72 de ore, fiind cercetat penal pentru îmbogățirea ilicită.

Într-o investigație jurnalistică se arăta că Popov a indicat în declarația de avere că locuințasa ar costa doar 111,8 mii de lei, deși, în realitate, prețul ar fi de cel puțin 2 mln lei. În altă investigație se arată că tatăl lui Ruslan Popov deține terenuri cu suprafața totală de 100 ha.

Asta cu toate că localnicii au declarat că, în 2014, însuși Ruslan Popov a cumpărat terenurile respective. În 2018, în gospodăria părinților procurorului, care sunt pensionari, a început construcția unei camere frigorifice cu suprafața de 2000 m2.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: