S-a dat drept angajat al unei case de modelling pentru a obține pozele intime ale unei fete. Pedeapsa primită de un tânăr din Chișinău
Full Article 2 minutes read

S-a dat drept angajat al unei case de modelling pentru a obține pozele intime ale unei fete. Pedeapsa primită de un tânăr din Chișinău

Un tânăr în vârstă de 25 de ani din Chișinău a fost condamnat la pedeapsă cu închisoare, cu suspendarea executării, și amendat cu 92.000 lei. Acesta a șantajat o tânără cu publicarea imaginilor ei intime. 

Tânărul a obținut imaginile intime prin înșelăciune, în 2018. Acesta, prin intermediul unui cont fals dintr-o rețea de socializare, pretindea că este o reprezentantă a unei agenții de modelling. El i-a spus tinerei precum că ar avea perspective de carieră în domeniu.

Ulterior, după ce a obținut mai multe imagini de la tânără, a amenințat-o că le va prezenta apropiaților ei, dacă nu-i achită suma de 850 de euro, în tranșe.

În total, inculpatul a folosit patru conturi false în comunicare cu victima, cu diferite roluri – inițial de cunoscută al reprezentantei agenției de modelling, ulterior de reprezentantă a agenției, de fotograf, precum și de persoană interesată din afara țării, care comunica cu ea inițial în engleză, apoi în rusă.

Victima, care este originară din raionul Râșcani și are vârsta de 23 de ani, i-a transmis banii ceruți, de care a făcut rost de la rude din afara țării, de la părinți sub diferite pretexte, precum și după ce și-a lăsat bijuteriile la o casă de amanet.

În 2019, după ce victima a denunțat către autorități faptele acestuia, a fost pornit un dosar penal, care ulterior a fost trimis în judecată.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția, iar instanța l-a condamnat la patru ani și opt luni închisoare, cu suspendarea executării ei și i-a impus o amendă de 92.500 lei. Suplimentar, acesta este obligat să returneze și echivalentul în lei a celor 850 euro obținuți prin șantaj.

Totodată, instanța de judecată a dispus și achitarea sumei de 30.000 lei ca prejudicii morale provocate victimei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: