„Să nu uităm că suntem aleși de popor”. La Chișinău și-a reluat activitatea Grupul parlamentar privind Găgăuzia
Full Article 2 minutes read

„Să nu uităm că suntem aleși de popor”. La Chișinău și-a reluat activitatea Grupul parlamentar privind Găgăuzia

Ședința de lansare a activității Grupului de lucru pentru asigurarea funcționalității UTA Găgăuzia și a prevederilor legislative ale Republicii Moldova în raport cu statutul special al Unității teritoriale autonome Găgăuzia, în noua componență, a avut loc astăzi la Parlament. „Este important să ne auzim și să nu uităm că suntem aleși de popor”, a spus copreședintele Grupului, Vladimir Bolea.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a salutat reluarea activității Grupului de lucru parlamentar privind Găgăuzia, după constituirea organelor de conducere ale Adunării Populare a Găgăuziei.

Totodată, șeful Legislativului a menționat că aceasta se întâmplă într-o perioadă dificilă pentru țara noastră.

„Noi trebuie să facem față acestor provocări majore, lucru posibil doar printr-un dialog. De aceea apelul nostru către membrii Grupului este să comunice intens, să acționeze rapid și, cu ajutorul partenerilor de dezvoltare, să identifice cele mai bune soluții așteptate de cetățeni”, a declarat Grosu.

Guvernatorul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, a confirmat că sarcina prioritară comună este consolidarea unității societății și creșterea culturii democratice și a îndemnat membrii Grupului să elaboreze o agendă comună.

„Aveți un avantaj important – sprijinul generos al partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova. Pe baza celor mai bune practici ale parlamentarismului, puteți obține rezultate semnificative în procesul de armonizare a legislației naționale și regionale. Fiecare compromis la care se ajunge pe această platformă va servi la consolidarea culturii democratice și a unității societății noastre”, a menționat Vlah.

Cei doi copreședinți ai Grupului de lucru – Vladimir Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, și Serghei Cimpoieș, membru al Adunării Populare a Găgăuziei, au reiterat disponibilitatea și interesul pentru un dialog constructiv în cadrul grupului de lucru, restabilirea funcționalității depline a acestui instrument important în dialogul dintre Chișinău și Comrat.

„Este important să conștientizăm esența proceselor, să ne auzim reciproc și, cel mai important, să nu uităm nici pentru o secundă că suntem aleși de popor și trebuie să lucrăm în interesul oamenilor”, a spus Vladimir Bolea.

Grupul de lucru a fost creat la 20 noiembrie 2015. Scopul activității este de a îmbunătăți funcționarea Autonomiei găgăuze în cadrul constituțional al Republicii Moldova, având la bază Legea privind statutul special al Găgăuziei din anul 1994.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: