„Să vedem cum trece iarna”. Din ce cauză Ion Ceban a concediat toți pretorii, iar pe unii i-a reangajat pentru trei luni
Full Article 2 minutes read

„Să vedem cum trece iarna”. Din ce cauză Ion Ceban a concediat toți pretorii, iar pe unii i-a reangajat pentru trei luni

Pretorii și vicepretorii municipiului Chișinău vor fi eliberați din funcție, iar apoi, unii vor fi reangajați pentru un termen de trei luni. O decizie în acest sens a fost anunțată de către primarul capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței de astăzi, 25 noiembrie, a primăriei.

„Pretorii își încetează mandatul odată cu primarul. Da, decizia judecății a venit. Noi o vom executa și totodată vom executa o altă dispoziție a primarului cu eliberarea acestor persoane din funcție”, a explicat Ceban.

Primarul capitalei a precizat că fostul pretor al sectorului Ciocana, Galina Bostan și fostul pretor al sectorului Botanica, Oleg Rățoi, care au fost restabiliți în funcție prin decizia instanței de judecată, vor din nou demiși, prin dispoziția primarului.

„Ceea ce ține de Rațoi și Bostan – ei nu se mai întorc, iar pe ceilalți pretori vă reconfirmăm în funcții pe un termen de trei luni de zile ca să vedem cum trece iarna, cum faceți față la toate aceste lucruri. E în interesul dvs. să faceți față bine acestor provocări și știu că puteți, dacă depuneți efort”, a menționat Ion Ceban.

Edilul a mai spus că dispozițiile de eliberare și de numire a pretorilor urmează a fi pregătite de Direcția juridică. Potrivit acestuia, funcționarilor li se va oferi o perioadă de probă de trei luni.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: